Home - Bericht

Leon de Winter en John Irving naar Hollands Diep


Schrijvers Leon de Winter en John Irving zullen hun nieuwe werk publiceren bij uitgeverij Hollands Diep. Van Leon de Winter verschijnt eind februari 2017, aan de vooravond van de Boekenweek, de nieuwe roman De dood van Europa. De komst van John Irving wordt gevierd met de heruitgave van zijn in Nederland bestverkochte boek, Weduwe voor een jaar

Hollands Diep is bijzonder verheugd over de komst van beide auteurs. Tot dusver publiceerden zij bij de Bezige Bij.

Leon de Winter (1954) behoort tot de succesvolste Nederlandse romanschrijvers. Hij debuteerde in 1978 met De (ver)wording van de jonge Dürer. Daarna verschenen veelgelezen romans zoals Kaplan, Hoffman’s honger, God’s gym, Het recht op terugkeer, VSV en Geronimo. Van zijn boeken zijn in het Nederlandse taalgebied meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Ook in Duitsland is De Winter een van de meest gewaardeerde en meest gelezen auteurs.

Behalve een nieuwe roman presenteert Leon de Winter begin 2017 ook de tiendelige televisieserie Brussel, die hij voor KPN schreef en produceerde.

John Irving is wereldwijd een van de meest geliefde literaire vertellers. De heruitgave van Weduwe voor een jaar verschijnt ter gelegenheid van Irvings 75ste verjaardag, op 2 maart 2017. Hollands Diep zal successievelijk ook andere bestaande titels van Irving heruitgeven.

Op dit moment werkt Irving aan een nieuwe roman en aan het scenario voor een televisieserie naar de roman waarmee hij doorbrak, De wereld volgens Garp.

Hollands Diep werd in 2014 opgericht door Robbert Ammerlaan, die daarvoor lange tijd directeur/uitgever was van De Bezige Bij. Hollands Diep staat voor een kwaliteitsfonds van (inter)nationale literatuur en non-fictie. Tot haar auteurs behoren onder anderen Eimear McBride, Zia Haider Rahman, Graham Swift, Niall Ferguson en Max Hastings.

Kort geleden besloten ook Jessica Durlacher, Tommy Wieringa en Auke Kok een nieuw boek bij Hollands Diep te publiceren.

Zie ook dit artikel in de Volkskrant.

De dood van Europa en Weduwe voor een jaarAnder nieuws


'Land van dadels en prinsen' op shortlist Beste Boek voor Jongeren 2020

Boekhandelstour Dido Michielsen

Dido Michielsen wint De Nederlandse Boekhandelsprijs 2020 met 'Lichter dan ik'

Boekhandelstour Auke Kok - Johan Cruijff, de biografie

Award voor De bekentenissen van Frannie Langton

Kerstverhaal - Sien Volders

Op het nachtkastje van... Frank Nellen