Zoeken
Nick Lloyd - Het westelijk front

Het westelijk front

Nick Lloyd

Een nieuwe geschiedenis van het westelijke front van vooraanstaand militair historicus Nick Lloyd
Over

In de annalen van de militaire geschiedenis geldt het westelijk front als een symbool van de dwaasheid en zinloosheid van oorlog. Nick Lloyd laat in Het westelijk front echter zien dat dit geen verhaal is van nutteloosheid en stompzinnigheid, van onnadenkende generaals. Het is juist een epische triomf tegen alle verwachtingen in. Aan de hand van een toneel met honderden spelers en talloze plaatsen en gebeurtenissen onthult Lloyd het hele verhaal. Hij geeft de gebeurtenissen in Frankrijk en België tussen augustus 1914 en november 1918 weer vanuit het gezichtspunt van alle belangrijke combattanten, waaronder Franse, Britse, Belgische, Amerikaanse en - niet in de laatste plaats - Duitse strijdkrachten.

Lloyd put uit de meest recente onderzoeken naar de oorlog en ten onrechte vergeten persoonlijke verslagen en archiefmateriaal, die hij uit alle hoeken belicht. Op deze wijze onderzoekt hij de meest beslissende campagnes van de Grote Oorlog en prestaties die te lang overschaduwd werden door verhalen over modder, bloed en futiliteit. Het westelijk front was absoluut geen arena voor een statische, machinale uitputtingsoorlog, maar - ondanks onderweg gemaakte fouten en verkeerde beslissingen - een 'oorlog als een heksenketel' met ongekende innovaties, aanpassingen en tactische ontwikkelingen.

Lloyd maakt invoelbaar hoe het op het slagveld is tijdens een aanval, vakkundig in- en uitzoomend, waarmee hij zowel het grote verhaal als het treffende detail in beeld brengt. Hij volgt de besluitvorming en de gebeurtenissen in de oorlog op de voet, vanuit de tijd zelf maar ook achteraf bezien. Zo geeft hij ons nieuw inzicht in dit cruciale theater in deze monumentale tragedie.

Fragment

Auteur: Nick Lloyd
Auteur

Nick Lloyd is docent Defence Studies aan King's College in Londen. Hij is gespecialiseerd in Britse militaire en imperiale geschiedenis ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, en is auteur van drie boeken: Loos 1915 (2006), The Amritsar Massacre (2011) en Hundred Days: The End of the Great War (2013).

Edities & Details
Paperback: Het westelijk front - Nick Lloyd
ISBN: 9789048858798
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 14-05-2021
Prijs: € 34,99
Omvang: 816 pagina's

Bestel

Digitale download: Het westelijk front - Nick Lloyd
ISBN: 9789048858804
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 14-05-2021
Prijs: € 14,99
Omvang: 480 pagina's

Bestel

Vertaler: Willem van Paassen NUR: 686 - Moderne geschiedenis (1870-heden) THEMA: Wereldoorlog I (1914 - 1918) BISAC: HISTORY / Military / World War I
Boeken
Jan Mohnhaupt - Dieren in het Derde Rijk
Jan Mohnhaupt
Stephen Walker - Naar de sterren
Stephen Walker
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws