Zoeken
Nick Lloyd - Passendale

Passendale

Nick Lloyd

Over

Passendale. De naam van een klein, ogenschijnlijk onbeduidend Vlaams dorpje dreunt tot in de eenentwintigste eeuw door als de ultieme uitvoering van een zinloze slachtpartij op industriële schaal. In de zomer van 1917 vielen er in dit hoekje van België meer dan 500.000 slachtoffers, die waren gedood, verwond, verminkt, vergast, verdronken of bedolven onder de aarde.

Honderd jaar na dato wekt militair historicus Nick Lloyd deze epische veldslag aan het Westelijk Front op indringende wijze tot leven. Aan de hand van zowel Britse als Duitse bronnen brengt hij als eerste historicus het onthutsende feit aan het licht dat de Britten de slag bij Passendale gewoon hadden kunnen winnen. Maar de opmars van de Britse troepen werd ondermijnd door hun eigen opperbevel, dat verblind door hoogmoed vasthield aan een rampzalige tactiek. Dat leverde een vertrouwde uitkomst op: een patstelling.

Lloyd maakt duidelijk dat een loopgravenoorlog niet per definitie vergeefs was en dat een Britse overwinning bij Passendale wellicht een vroeg einde van de oorlog had betekend, wat honderdduizenden, zo niet miljoenen levens had gespaard. Passendale is een meeslepend verhaal over heldendom en dwaasheid, en bovendien een essentiële aanvulling op de literatuur over de Eerste Wereldoorlog.

Quotes
Kunsttijdschrift Vlaanderen
'In zijn grondige beschrijving van de slag, toont ons de Britse militaire historicus Nick Lloyd, alle aspecten van de slag aan. [...] Lloyd vertelt ons de geschiedenis van de Derde Slag om Ieper vanuit het standpunt van de politici, de generaals en de manschappen die lichting na lichting in de slag geworpen werden. Het zijn dikwijls aangrijpende passages.'
Pieter Jan Verstraete
NRC
'recensie'
Publisher’s Weekly
'Lloyd bekrachtigt zijn positie tussen de beste jonge WO1-historici met deze uitvoerig gedocumenteerde en overtuigend gepresenteerde analyse van de nog immer controversiële slag bij Passendale in 1917.'
Publishers Weekly
'Nick Lloyd hoort bij de beste historici op het gebied van de Eerste Wereldoorlog.'
Auteur: Nick Lloyd
Auteur

Nick Lloyd is docent Defence Studies aan King's College in Londen. Hij is gespecialiseerd in Britse militaire en imperiale geschiedenis ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, en is auteur van drie boeken: Loos 1915 (2006), The Amritsar Massacre (2011) en Hundred Days: The End of the Great War (2013).

Edities & Details
Paperback: Passendale - Nick Lloyd
ISBN: 9789048846092
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 18-04-2018
Prijs: € 34,99
Omvang: 528 pagina's

Bestel

Paperback: Passendale - Nick Lloyd
ISBN: 9789048827398
Uitgave: Paperback
Status: Niet op voorraad
Datum: 22-05-2017
Prijs: € 34,99
Omvang: 512 pagina's

Bestel

Digitale download: Passendale - Nick Lloyd
ISBN: 9789048827404
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 22-05-2017
Prijs: € 9,99
Omvang: 592 pagina's

Bestel

Vertaler: NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Eerste Wereldoorlog THEMA: Militaire geschiedenis THEMA: Europese geschiedenis THEMA: Geschiedenis THEMA: Wereldoorlog I (1914 - 1918) THEMA: Europa BISAC: HISTORY / Military / World War I BISAC: HISTORY / Military / General BISAC: HISTORY / Europe / General
Boeken
Max Hastings - Vietnam
Max Hastings
Niall Ferguson - Het belang van geld
Niall Ferguson
Op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, evenementen en exclusieve acties?
Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse literaire nieuwsbrief met informatie over nieuwe en binnenkort te verschijnen boeken, auteursinfomatie en activiteiten.
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws