Zoeken
Harry Parker - Anatomie van een soldaat

Anatomie van een soldaat

Harry Parker

Over

Stel je voor: een man genaamd Tom Barnes, ofwel BA5799, de commandant van een Brits peloton in oorlogsgebied. En stel je twee jongens voor in een verre streek die samen opgroeien, samen vliegeren en gek zijn op de fiets die ze met elkaar delen. Maar dan duiken er buitenlandse soldaten op en de jongens groeien uit elkaar. Maak je een voorstelling van de man die een van hen tweeën opleidt voor de gewapende strijd, niet alleen tegen de ongelovigen, maar ook tegen de vader van de ander. Betrek daar dan ook hun familie bij en hun vriendenkring, mensen die aan alle mogelijke kanten van dit conflict komen te staan, en tussen twee vuren.
Maar beleef dat alles niet zoals die mensen er zelf tegenaan kijken, maar vanuit het standpunt van de objecten die hen omgeven: een schoen, een helm, een enorme stapel dollars, een drone, die gedeelde fiets, een vuurwapen, een zak kunstmest, een medaille, een bierglas, een sneeuwvlokje, een identiteitsplaatje, een verschrikkelijke explosie die hen allen met elkaar verbindt en de uiteenlopende medische instrumenten die vervolgens worden gebruikt. Het resultaat is een roman die Tim O'Briens legendarische verhalenbundel Wat ze droegen naar de kroon steekt, en die getuigt van de enorme moed van kapitein Barnes en al degenen die deel uitmaken van deze bloedstollende geschiedenis.
Met Anatomie van een soldaat eist Harry Parker zijn plaats op in het korte rijtje klassieke romans over wat een oorlog daadwerkelijk betekent voor degenen die hem voeren.

Fragment

Auteur: Harry Parker
Auteur

Edities & Details
Paperback: Anatomie van een soldaat - Harry Parker
ISBN: 9789048842322
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 03-07-2017
Prijs: € 27,99
Omvang: 352 pagina's

Bestel

Digitale download: Anatomie van een soldaat - Harry Parker
ISBN: 9789048828517
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 03-03-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 352 pagina's

Bestel

Vertaler: Paul van der Lecq Vertaler: Ineke van den Elskamp Vertaler: Annemie de Vries NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Oorlog, gevecht en leger fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / War & Military
Boeken
Graeme Macrae Burnet - Zijn bloedige plan
Graeme Macrae Burnet
Fiona Mozley - Elmet
Fiona Mozley
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws