Zoeken
Kent Haruf - Onze zielen bij nacht

Onze zielen bij nacht

Kent Haruf

Over

In de vertrouwde omgeving van Holt, Colorado, de thuishaven van alle werk van Kent Haruf, komt Addie Moore onverwacht op bezoek bij haar buurman, Louis Waters. Haar man is al jaren dood. Zijn vrouw ook. Ze kennen elkaar al lang, en wonen in hun eentje in huizen waar geen gezinsleven meer bestaat en waar de nachten eenzaam zijn. Ze hebben nooit veel woorden gewisseld, maar nu raken ze in gesprek.

En meer dan dat. Addie stelt voor dat ze samen de nachten doorbrengen en haar bed delen. Het gaat niet om seks, maar om de intimiteit van de slaapkamer, waar ze hun gesprekken voortzetten en hun dromen, angsten en verwachten delen. En waar ze in de koude nachten de warmte van elkaars lichaam voelen.

Het nachtelijk samenzijn blijft niet onopgemerkt. In het stadje Holt spreekt men er schande van. Maar Addie en Louis laten zich hun nieuw verworven geluk niet afnemen. Totdat Addie's zoon, wiens huwelijk op de klippen dreigt te lopen, bij zijn moeder aanklopt en vraagt of zij een zomer lang haar kleinzoon Jamie in huis wil nemen.
Een paar dagen lang is Louis niet meer welkom, maar dan vraagt Addie of hij terugkomt en ontwikkelt zich een diepe vriendschap tussen de oude man en de kleine jongen die 's nachts beschutting zoekt in het bed van de twee oude mensen. Familie en buren zijn geschokt en Addie voelt zich verplicht de relatie met Louis te beëindigen. Maar lang duurt dat niet.

Met de warmte en compassie die zo eigen zijn aan het schrijverschap van Kent Haruf, zorgt de auteur voor een even wijze als ontroerende ontknoping.

Fragment

Auteur: Kent Haruf
Auteur

Kent Haruf is de auteur van vijf eerdere romans. Hij werd onderscheiden met o.a. de Whiting Foundation Writers' Award, de Mountains & Plains Booksellers Award, de Wallace Stegner Award en begiftigd met een eervolle vermelding van de PEN/Hemingway Foundation. Hij stond op de shortlist voor de National Book Award, de Los Angeles Times Book Prize, en de New Yorker Book Award. Hij overleed in november 2014 op 71-jarige leeftijd.

Edities & Details
Digitale download: Onze zielen bij nacht - Kent Haruf
ISBN: 9789048827008
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 05-10-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 176 pagina's

Bestel

Vertaler: Irving Pardoen NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary
Boeken
Daniel Mason - North Woods
Daniel Mason
Daniel Mason - De pianostemmer
Daniel Mason
Omar Hamilton - De stad wint altijd
Omar Hamilton
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws