Zoeken
Bill Gates - Hoe we een klimaatramp kunnen vermijden

Hoe we een klimaatramp kunnen vermijden

Bill Gates

In dit urgente en gezaghebbende boek zet Bill Gates een veelomvattend, praktisch (en toegankelijk) plan uiteen over hoe de wereld op tijd de uitstoot van broeikasgassen tot nul kan reduceren om een klimaatramp te voorkomen
Over

Ruim tien jaar lang deed Bill Gates onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering. Samen met experts in de natuurkunde, scheikunde, biologie, techniek, politieke wetenschappen en financiën ging hij na wat er moet gebeuren om het afglijden van de planeet naar een gegarandeerde milieuramp te stuiten. In dit boek legt hij niet alleen uit waarom we de netto uitstoot van broeikasgassen tot nul terug moeten brengen, maar geeft hij ook aan wat we moeten doen om dit uiterst belangrijke doel te bereiken.

Gates schetst een helder beeld van de uitdagingen waar we voor staan. Voortbouwend op zijn kennis van innovatie en op wat er nodig is om nieuwe ideeën op de markt te krijgen, beschrijft hij waar technologie al bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot, waar en hoe de huidige technologie effectiever kan werken, waar nog baanbrekende technologieën nodig zijn en wie er aan deze essentiële innovaties werken. Ten slotte stelt hij een concreet, praktisch plan op om de uitstoot van broeikasgassen tot nul te reduceren. Daarin richt hij zich niet alleen op het beleid dat regeringen zouden moeten voeren, maar ook op wat wij als individuen kunnen doen om onze regering, onze werkgevers en onszelf steeds weer ter verantwoording te roepen in deze cruciale onderneming.

Zoals Bill Gates duidelijk maakt, zal het bereiken van een netto uitstoot van nul niet eenvoudig zijn, maar als we het plan volgen dat hij hier uiteenzet, is het doel beslist haalbaar.

Fragment

Downloads
Download: Beelden en illustraties
Auteur: Bill Gates
Auteur

Bill Gates (1955) is technoloog, ondernemer en filantroop. In 1975 richtte hij samen met zijn jeugdvriend Paul Allen Microsoft op. Samen met zijn vrouw Melinda French is hij tegenwoordig voorzitter van de Bill & Melinda Gates Foundation. Ook richtte hij de Breakthrough Energy op, dat zich inzet om schone energie en andere klimaatgerelateerde technologieën te commercialiseren. Bill en Melinda Gates hebben drie kinderen en wonen in Medina, Washington.

Edities & Details
Audio download: Hoe we een klimaatramp kunnen vermijden - Bill Gates
ISBN: 9789048855223
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 16-04-2021
Prijs: € 14,99
Speelduur: 500 minuten

Bestel

Paperback: Hoe we een klimaatramp kunnen vermijden - Bill Gates
ISBN: 9789048855209
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 03-03-2021
Prijs: € 21,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

Digitale download: Hoe we een klimaatramp kunnen vermijden - Bill Gates
ISBN: 9789048855216
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 03-03-2021
Prijs: € 9,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

Vertaler: Edzard Krol Vertaler: Ireen Niessen Voorlezer: Ad Knippels NUR: 400 - Informatief en entertainment NUR: 973 - Milieutechniek en milieutechnische wetenschappen THEMA: Klimaatverandering BISAC: SCIENCE / Global Warming & Climate Change
Nieuws
Boeken
Michelle Obama - Mijn verhaal journal
Michelle Obama
Beau Lotto - Anders kijken
Beau Lotto
Bert Slagter & Peter Slagter - Ons geld is stuk
Bert Slagter & Peter Slagter
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws