Zoeken
Erik Somers & René Kok - Adolf Hitler

Adolf Hitler

Erik Somers & René Kok

Een indringend perspectief op een historisch fenomeen dat de wereld veranderde.
Over

Adolf Hitler. De beeldbiografie geeft een fascinerend en indringend beeld van de opkomst en ondergang van de dictator. Het naziregime maakte op geraffineerde wijze gebruik van foto's en ander beeldmateriaal om Hitlers populariteit te vergroten en de Führer-mythe te creëren. Naast professionele fotografen legden ook amateurfotografen de charismatische Führer vast en versterkten zo zijn zorgvuldig opgebouwde imago.

De foto's in dit boek laten zien hoe Hitler van een onbeholpen, maar fanatieke nationaalsocialist transformeerde naar de nietsontziende en oorlogszuchtige alleenheerser en uiteindelijk uitgebluste oorlogsleider aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Van de zorgvuldig gevormde Führer-mythe bleef ten slotte niets over.

Voor Adolf Hitler. De beeldbiografie deden historici Erik Somers en René Kok uitvoerig onderzoek in Duitse en internationale fotoarchieven en -collecties. Niet eerder verscheen een zo veelomvattend fotoboek over Hitlers leven en werk gebaseerd op diepgaand fotohistorisch onderzoek. Ruim 450 foto's voorzien van uitvoerige bijschriften plaatsen het fenomeen Hitler in de historische context. Op elke afbeelding staat hij centraal of is er een direct verband met zijn persoon. Pers- en propagandafoto's worden afgewisseld door niet voor publicatie bestemde en privéopnamen die - al dan niet bewust - de mens achter de Führer in beeld brengen.

Fragment

Quotes
De Standaad
'Razend interessant.'
Auteur: Erik Somers
Auteur

Rene Kok en Erik Somers zijn historici, auteurs van een groot aantal uitgaven over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en foto- historische publicaties. Beiden zijn verbonden aan het NIOD, Instituut voor Oorlogs- Holocaust en Genocidestudies.

Auteur: René Kok
Auteur

René Kok en Erik Somers zijn historici, auteurs van een groot aantal uitgaven over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en fotohistorische publicaties. Beiden zijn verbonden aan het NIOD, het Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies.

Edities & Details
Gebonden: Adolf Hitler - Erik Somers & René Kok
ISBN: 9789048835980
Uitgave: Gebonden
Status: Beschikbaar
Datum: 24-03-2022
Prijs: € 65,00
Omvang: 400 pagina's

Bestel

Digitale download: Adolf Hitler - Erik Somers & René Kok
ISBN: 9789048835997
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 24-03-2022
Prijs: € 14,99
Omvang: 400 pagina's

Bestel

Libris Geschiedenisprijs: Longlist (2022) NUR: 653 - Fotoboeken THEMA: Biografie: historisch, politiek en militair THEMA: Tweede Wereldoorlog THEMA: Fotojournalistiek THEMA: Politieke leiders en leiderschap THEMA: Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945) BISAC: HISTORY / Military / World War II BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Military BISAC: PHOTOGRAPHY / History
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws