Zoeken
Max Hastings - Catastrofe

Catastrofe

Max Hastings

Een meesterwerk over 1914, het jaar dat Europa bijna vernietigd werd.
Over

1914: een jaar van onomkeerbare veranderingen. Het jaar dat de diplomatie faalde, in Europa de eerste moderne oorlog werd gevoerd en de witgehandschoende soldaten massaal over slagvelden reden richting de allesvernietigende machinegeweren. Deze eerste dagen leidde tot kostbare verliezen. Hoe had het zover kunnen komen?
Max Hastings, gelauwerd schrijver van All Hell Let Loose, beantwoord in Catastrophe de vraag hoe de Eerste Wereldoorlog heeft kunnen beginnen. Van Parijs tot St. Petersburg, van staatshoofden tot soldaten. Catastrophe beschrijft hoe de spanningen op het Europese continent samenkwamen in een catastrofale samenkomst van slagvelden. Niet de impasse van de latere loopgravenoorlog, maar de Napoleontische oorlogsstijlen op paarden tegen moderne wapens. Een vernietigende analyse van het machtsspel, ijdelheid en bluf onthult wie er schuldig is aan het veroorzaken van deze oorlog. Hastings beschrijft de ervaringen van de gewone burgers en de machthebbers en vraagt zich af wiens daden gegrond waren?
Van het uitbreken van de oorlog tot het verschrikkelijke ontstaan ervan, de bloederige risico's in Sarajevo, Mons, Le Cateau, Marne en Tannenberg, dit is hét verhaal van de Eerste Wereldoorlog tijdens zijn bloederigste en invloedrijkste periode. Catastophe verklaart hoe en waarom deze alles veranderende oorlog, meer dan honderd jaar na het ontstaan ervan, gevochten werd.

Auteur: Max Hastings
Auteur

Sir Max Hastings (1945) is een internationaal gelauwerd Brits historicus, journalist, documentairemaker en auteur. Hij schreef meer dan twintig succesvolle boeken, waaronder Finest Years. Churchill as Warlord 1940-45 en Armageddon. The Battle for Germany 1944-45. Bij Hollands Diep verschenen eerder 1914. Het trauma van Europa, De Koreaanse Oorlog en Vietnam.

Edities & Details
Gebonden: Catastrofe - Max Hastings
ISBN: 9789048852789
Uitgave: Gebonden
Status: Aangekondigd
Datum: 21-03-2022
Prijs: € 45,00
Omvang: 800 pagina's

Bestel

Digitale download: Catastrofe - Max Hastings
ISBN: 9789048852796
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 21-03-2022
Prijs: € 12,99
Omvang: 800 pagina's

Bestel

NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Wereldoorlog I (1914 - 1918) THEMA: Eerste Wereldoorlog BISAC: HISTORY / General BISAC: HISTORY / Military / World War I BISAC: HISTORY / Europe / General
Boeken
Sven Beckert - Katoen
Sven Beckert
Monica Black - Een bezeten land
Monica Black
Op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, evenementen en exclusieve acties?
Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse literaire nieuwsbrief met informatie over nieuwe en binnenkort te verschijnen boeken, auteursinfomatie en activiteiten.
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws