Zoeken
Max Hastings - Catastrofe

Catastrofe

Max Hastings

Een meesterwerk over 1914, het jaar dat Europa bijna vernietigd werd.
Over

1914: een jaar van onomkeerbare veranderingen. Het jaar waarin de diplomatie faalde, in Europa de eerste moderne oorlog werd gevoerd en de witgehandschoende soldaten massaal over slagvelden reden richting de allesvernietigende machinegeweren. Deze eerste dagen leidden tot kostbare verliezen. Hoe had het zover kunnen komen?

Max Hastings, gelauwerd schrijver van Inferno, beantwoordt in Catastrofe de vraag hoe de Eerste Wereldoorlog heeft kunnen ontstaan. Catastrofe beschrijft van Parijs tot St. Petersburg, van staatshoofden tot soldaten hoe de spanningen op het Europese continent samenkwamen in een catastrofale samenkomst van slagvelden: niet de impasse van de latere loopgravenoorlog, maar de napoleontische oorlogsstijlen op paarden tegen moderne wapens. Hastings' vernietigende analyse van machtsspel, ijdelheid en bluf onthult wie er schuldig is aan het veroorzaken van deze oorlog. Hij beschrijft de ervaringen van de gewone burgers en de machthebbers en vraagt zich af wiens daden gegrond waren.

Van het uitbreken van de oorlog tot het verschrikkelijke ontstaan ervan, de bloederige risico's in Sarajevo, Mons, Le Cateau, Marne en Tannenberg: dit is hét verhaal van de Eerste Wereldoorlog tijdens zijn bloederigste en invloedrijkste periode. Catastrofe verklaart hoe en waarom deze alles veranderende oorlog, meer dan honderd jaar na het ontstaan ervan, gevochten werd.

Fragment

Auteur: Max Hastings
Auteur

Sir Max Hastings (1945) is een internationaal gelauwerde Britse historicus, journalist, documentairemaker en auteur. Hij heeft meer dan twintig succesvolle boeken geschreven, waaronder Inferno en De Koreaanse Oorlog. In 2013 zag Catastrofe, Hastings' magnum opus over de Eerste Wereldoorlog, voor het eerst het licht.

Edities & Details
Gebonden: Catastrofe - Max Hastings
ISBN: 9789048852789
Uitgave: Gebonden
Status: Beschikbaar
Datum: 14-04-2022
Prijs: € 45,00
Omvang: 784 pagina's

Bestel

Digitale download: Catastrofe - Max Hastings
ISBN: 9789048852796
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 14-04-2022
Prijs: € 14,99
Omvang: 800 pagina's

Bestel

Vertaler: Rob Kuitenbrouwer Vertaler: Olaf Brenninkmeijer NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Eerste Wereldoorlog THEMA: Wereldoorlog I (1914 - 1918) THEMA: Europa BISAC: HISTORY / General BISAC: HISTORY / Military / World War I BISAC: HISTORY / Europe / General
Boeken
Will Englund - Maart 1917
Will Englund
Edmund Richardson - Alexandrië
Edmund Richardson
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws