Zoeken
Annejet van der Zijl - Jagtlust

Jagtlust

Annejet van der Zijl

In 'Jagtlust' wordt een van de meest fascinerende mythes van de Nederlandse literaire geschiedenis tot leven gebracht, met als middelpunt de even geheimzinnige als betoverende dichteres Fritzi Harmsen van Beek.
Over

In Jagtlust brengt Annejet van der Zijl een van de meest fascinerende mythes van de Nederlandse literaire geschiedenis tot leven. In de periode 1854-1971 groeide dit vervallen Gooise landhuis uit tot een artistieke vrijplaats van on-Hollandse allure. Het middelpunt was de even geheimzinnige als betoverende dichteres en eigenares van Jagtlust Fritzi Harmsen van Beek. Onder de talloze schrijvers en kunstenaars die in haar ban raakten, waren Remco Campert, Gerard Reve, Peter Vos en Cees Nooteboom. Bij haar vonden ze alles wat in het aangeharkte Nederland van die jaren nog taboe was: tomeloze passies, ongebreidelde creativiteit en experimenten met vrije seks, drugs en alcohol. 'Je stampte met je voet op de grond en het was feest', aldus Campert. Maar ook aan dit feest kwam een einde, en toen bleek dat niet iedereen even welgevaren was bij de prachtige chaos die Jagtlust heette.

Fragment

Quotes
Vrij Nederland
'Overtuigend ... Annejet van der Zijl heeft een scherp oog voor de sociale mobiliteit van de opeenvolgende generaties'
Annie van den Oever
Opzij
'Levendig en terdege gedocumenteerd.'
Inge van den Blink
Trouw
'Een plezier om te lezen.'
Onno Blom
Het Parool
'Kostelijk ... dat boek had ik verdomme ook wel willen schrijven.'
Guus Luijters
GPD
'Vermakelijk en doorleefd.'
Bram Hulzebos
Auteur: Annejet van der Zijl
Auteur

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust, en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.

Edities & Details
Audio download: Jagtlust - Annejet van der Zijl
ISBN: 9789021414232
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 03-03-2018
Prijs: € 11,99
Speelduur: 413 minuten

Bestel

Digitale download: Jagtlust - Annejet van der Zijl
ISBN: 9789021441740
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-06-2011
Prijs: € 6,99

Bestel

Voorlezer: Cees van Ede Voorlezer: Hanneke Groenteman Voorlezer: Remco Campert NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Biografie en non-fictieproza BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Cultural Heritage
Boeken
Sebastian Junger - Vrijheid
Sebastian Junger
James Rebanks - Pastorale
James Rebanks
Suzan Hilhorst - Sara en Liv
Suzan Hilhorst
Op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, evenementen en exclusieve acties?
Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse literaire nieuwsbrief met informatie over nieuwe en binnenkort te verschijnen boeken, auteursinformatie en activiteiten.
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws