Zoeken
Dido Michielsen - Engel en kinnari

Engel en kinnari

Dido Michielsen

Een historische roman over dwalen tussen twee werelden.
Over

Java, 1895. Als pleegkind is Louisa op haar dertiende uitgehuwelijkt. Ze verlangt ernaar te weten wie haar biologische moeder is, maar haar omgeving beweert dat haar afkomst er niet toe doet. Waarschijnlijk was haar moeder een njai, de concubine van een Hollander, iemand die je maar beter dood kunt zwijgen. Louisa mag van geluk spreken, als erkende Indo-Europese behoort ze tot de koloniale bovenlaag van Nederlands-Indië. Wanneer ze in de spiegel kijkt, ziet ze echter iets heel anders.

Door veel te lezen probeert Louisa te ontsnappen aan haar huisvrouwenbestaan in Buitenzorg. Haar vriendschap met een buurvrouw van Chinese afkomst en diens Javaanse secretaris - twee buitenstaanders op wie de Europese gemeenschap neerkijkt - geeft haar de vleugels van de kinnari, de mythische liefdesgodin. Eindelijk durft ze haar eigen keuzes te maken.

Toch beslist het lot anders en Louisa vindt zichzelf terug als de verzorgster van haar zieke man en haar pleegmoeder. Ook al noemen ze haar een engel, haar vleugels is ze kwijt. Ze gaat alsnog op zoek naar haar moeder om te ontdekken wie zijzelf nu eigenlijk is: een westerse engel of een oosterse kinnari.

Fragment

Quotes
Lidewijde Paris
''Wat ze eigenlijk vertelt is het verhaal van een emancipatie van een vrouw in een culturele samenleving. Ze doet dat ontzettend mooi, ze kan écht vertellen.''
De Volkskrant
'Zo mooi, en zo droevig'
Auteur: Dido Michielsen
Auteur

Dido Michielsen liet zich voor haar romandebuut Lichter dan ik inspireren door het leven van haar betovergrootmoeder. Het boek werd bejubeld door de pers, won de Boekhandelsprijs 2020 en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Van haar debuut zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Edities & Details
Audio download: Engel en kinnari - Dido Michielsen
ISBN: 9789048859238
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 22-11-2022
Prijs: € 12,99
Speelduur: 491 minuten

Bestel

Digitale download: Engel en kinnari - Dido Michielsen
ISBN: 9789048859221
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 27-10-2022
Prijs: € 9,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Paperback: Engel en kinnari - Dido Michielsen
ISBN: 9789048859214
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 25-10-2022
Prijs: € 22,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Voorlezer: Dido Michielsen NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Gezinsleven fictie THEMA: Sociologie: familie en relaties THEMA: Sociale kwesties en ethische kwesties THEMA: Java THEMA: Late 19e eeuw ca. 1850 tot ca. 1899 BISAC: FICTION / Historical
Boeken
Alex Boogers - Het boek Estee
Alex Boogers
Frank Nellen - De onzichtbaren
Frank Nellen
Daniel Mason - De wintersoldaat
Daniel Mason
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws