Zoeken
Richard Blakemore - Vijanden van iedereen

Vijanden van iedereen

Richard Blakemore

Een meesterwerk over het gevaarlijke leven van piraten in de zeventiende en achttiende eeuw en hun bepalende invloed op het kolonialisme
Over

De piraten die in onze verbeelding bestaan, zijn niet zomaar piraten. Gewelddadige plunderingen op zee hebben in de loop van de geschiedenis overal ter wereld plaatsgevonden, maar ons populaire stereotype van piraten is bepaald door één historisch moment: de periode van de jaren 1660 tot 1730, de zogenaamde "gouden eeuw van de piraterij". Vijanden van iedereen verweeft avontuur met diepgravend onderzoek en neemt de lezers mee in de opkomst van piraterij in de latere zeventiende eeuw, en de inspanningen om piraterij de kop in te drukken in het begin van de achttiende eeuw.

De Caribische en Amerikaanse koloniën van Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Nederland - waar piraterij een hoge vlucht nam - vormen het belangrijkste decor maar dit is een wereldwijd verhaal. Vijanden van iedereen neemt de lezer mee van Ierland en de Middellandse Zee naar Madagaskar en India, van de Arabische Golf naar de Stille Oceaan.

Bekende personages als Drake, Morgan, Blackbeard, Bonny en Read, Henry Every en kapitein Kidd komen allemaal aan bod, maar ook de minder bekende figuren uit de geschiedenis van de piraterij, hun bemanningsleden, scheepsmaten en hun bondgenoten aan wal; de mannen en vrouwen wier trans-Atlantische levens verbonden waren met de opkomst en ondergang van de piraterij.

Auteur: Richard Blakemore
Auteur

Richard Blakemore doceert al meer dan tien jaar over piraterij aan de Universiteit van Cambridge, gevolgd door postdoctoraal werk aan de Universiteit van Oxford. Veel van zijn onderzoek betreft "geschiedenis van onderaf", waarbij hij de zeevaart en piraterij bestudeert vanuit het perspectief van degenen die aan dek werkten.

Edities & Details
Paperback: Vijanden van iedereen - Richard Blakemore
ISBN: 9789048871360
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 10-09-2024
Prijs: € 24,99
Omvang: 400 pagina's

Bestel

Digitale download: Vijanden van iedereen - Richard Blakemore
ISBN: 9789048871377
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 10-09-2024
Prijs: € 11,99
Omvang: 400 pagina's

Bestel

NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Historische staten en rijken: multi-continentaal BISAC: HISTORY / Military / Naval
Boeken
Anita Terpstra - Het huis vol
Anita Terpstra
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws