Zoeken
Ottessa Moshfegh - Mijn jaar van rust en kalmte

Mijn jaar van rust en kalmte

Ottessa Moshfegh

Een jaar lang kunstmatig slapen als ontsnapping uit een maalstroom van gedachten
Over

Eigenlijk zou onze hoofdpersoon gelukkig moeten zijn: ze is jong, slank, mooi, net afgestudeerd aan Columbia, heeft een eenvoudige baan bij een trendy kunstgalerij en woont in een appartement aan de Upper East Side van Manhattan dat ze - net als alles in haar leven - betaalt van een erfenis.

Desondanks is er een donker, luchtledig gat in haar hart dat niet enkel te verklaren is door het verlies van haar ouders, de manier waarop haar geliefde haar behandelt of haar sadomasochistische relatie met haar beste vriendin Reva. Het is het jaar 2000 in een stad die glinstert van rijkdom en onuitputtelijke mogelijkheden. Wat zou er dan toch zo vreselijk verkeerd kunnen voelen?

Mijn jaar van rust en kalmte is een krachtig antwoord op die vraag. In dit verhaal over een jaar doorgebracht onder de invloed van een waanzinnige combinatie van drugs die de hoofdpersoon zouden moeten genezen van haar vervreemding van deze wereld, toont Moshfegh de lezer hoe redelijk en zelfs noodzakelijk precies die vervreemding kan zijn. Zowel fijnzinnig als zwartgallig grappig, genadeloos en barmhartig: dit boek toont ons een jonge, veelbelovende schrijfster op de toppen van haar kunnen.

Fragment

Quotes
Vogue
'Duister en hilarisch... Moshfegh is een provocateur die je hardop laat lachen terwijl ze grenzen overschrijdt.'
The New York Times
'Een van de grappigste, meest verfrissende romans die dit jaar verschenen zijn.'
DWDD Boekenpanel
''Vanaf het eerste moment dat ik het boek vastpakte hield ik ervan.''
Tim van den Hoed
Trouw
'Mijn jaar van rust en kalmte is gedurfd, droog-komisch, koel en grimmig.'
Slate
''De bravoure in Moshfeghs veelomvattende duisternis maakt haar romans zowel erg grappig als vreemd opwindend... Net als in Eileen excelleert Moshfegh hier bij het opzetten van een intrigerende per­­sonage en situatie, en vervolgens versterkt ze de grilligheid zodanig dat sommige scheuren onvermijdelijk aanvoelen. Haar zelfvertrouwen verslapt nooit; haar romans tonen aan dat ze een krachtig schrijver is, die bovendien immuun is voor onzekerheid.''
Auteur: Ottessa Moshfegh
Auteur

Ottessa Moshfegh is geboren in Boston. Voor haar korte verhalen in The Paris Review ontving ze de Plimpton Prize. Tevens kreeg ze een creative writing fellowship van de National Endowment for the Arts. Haar debuut Eileen won de Pen/Hemingway Award 2016 en werd geshortlist voor de Man Booker Prize. In 2018 verscheen van haar hand de New York Times bestseller Mijn jaar van rust en kalmte.

Edities & Details
Paperback: Mijn jaar van rust en kalmte - Ottessa Moshfegh
ISBN: 9789048857609
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 01-04-2020
Prijs: € 21,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Paperback: Mijn jaar van rust en kalmte - Ottessa Moshfegh
ISBN: 9789048846047
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 10-09-2018
Prijs: € 21,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Digitale download: Mijn jaar van rust en kalmte - Ottessa Moshfegh
ISBN: 9789048846054
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 10-09-2018
Prijs: € 8,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Vertaler: Lidwien Biekmann Vertaler: Tjadine Stheeman NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary
Boeken
Gaël Faye - Klein land
Gaël Faye
Khushwant Singh - Trein naar Pakistan
Khushwant Singh
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws