Zoeken
Rüdiger Barth en Hauke Friederichs - De grafdelvers

De grafdelvers

Rüdiger Barth en Hauke Friederichs

De laatste tien weken van de Weimarrepubliek, verteld als een ooggetuigenverslag dat leest als een politieke thriller
Over

Winter 1932-1933. De Duitse economie ligt in puin en de Weimarrepubliek wankelt - in de straten maken ritselaars, avonturiers, extremisten en vechtersbazen van allerlei pluimage de dienst uit. In deze cruciale weken bepaalt een handvol mannen het lot van Duitsland. In De grafdelvers volgen we deze hoofdrolspelers van dag tot dag. We zijn getuige hoe zij in hun machtsstrijd de fragiele democratie afbreken en de fundamenten leggen voor het Derde Rijk.

Hitler streeft nietsontziend naar de absolute macht en zijn secondant Goebbels is aanstichter van opstootjes en rumoer; Kanselier Von Papen probeert krampachtig Hitler aan zijn kant te krijgen en ijvert ondertussen voor een terugkeer naar de monarchie, terwijl generaal Von Schleicher, tot dan zijn politieke bondgenoot, heimelijk een coup plant in een poging zelf het kanselierschap te bemachtigen. Ondertussen proberen zij allemaal in het gevlei te komen bij president Von Hindenburg, de futloze, hoogbejaarde veldmaarschalk uit de Eerste Wereldoorlog. Een dramatische strijd om de macht ontbrandt, vol van intriges, schijnbewegingen, leugens en bedrog.

In een stijl die niet onderdoet voor de spannendste politieke historische thrillers van Tomas Ross en Robert Harris bieden Rüdiger Barth en Hauke Friederichs een ooggetuigenverslag van de laatste tien weken van de Weimarrepubliek, de ondergang van de Duitse democratie en de geboorte van het Derde Rijk. Ze schilderen gebruikmakend van talrijke dagboeken, brieven, krantenartikelen en historische documenten een kleurrijk en meerlagig portret van een tijd die ons bedrieglijk actueel voorkomt. En zij tonen aan dat de weg naar de afgrond in tegenstelling tot de heersende opvattingen zeker niet onvermijdelijk was.

Fragment

Quotes
Stern
'Spannende geschiedschrijving [...]angstig actueel en zelden op zo'n indringende manier verteld als in dit boek.'
Sueddeutsche Zeitung
''[...] spannend, je voelt de 'koorts' die de dan al bijna overleden republiek in die weken in de greep hield.''
Andreas Wirsching, Instituut voor Geschiedenis
'Spannende reportage over de laatste weken van de Weimarrepubliek.'
Andreas Wirsching
Instituut voor Geschiedenis
''Een spannende reportage over de laatste weken van de Weimar Republiek.''
Andreas Wirsching
producent bij LOOKSfilm
'Briljant verteld [...] een boeiende reis door het Berlijn van de vroege jaren dertig.'
Gunnar Dedio
Auteur: Rüdiger Barth
Auteur

Rüdiger Barth (1972) werd geboren in Saarbrücken en studeerde hedendaagse geschiedenis en algemene retorica aan de universiteit in Tübingen. Hij schrijft inmiddels al 15 jaar voor het tijdschrift Stern, woont met zijn gezin in Hamburg en is medeoprichter van communicatiebedrijf Looping Studios.

Auteur: Hauke Friederichs
Auteur

Hauke Friederichs (1980) werd geboren in Hamburg en promoveerde in de sociale en economische geschiedenis aan de universiteit van Hamburg, waar hij ook criminologie, politicologie en journalistiek studeerde. Hij schrijft voor Die Zeit en Geo Epoche.

Edities & Details
Paperback: De grafdelvers - Rüdiger Barth en Hauke Friederichs
ISBN: 9789048857555
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 19-03-2020
Prijs: € 30,99
Omvang: 432 pagina's

Bestel

Gebonden: De grafdelvers - Rüdiger Barth en Hauke Friederichs
ISBN: 9789048846726
Uitgave: Gebonden
Status: Niet beschikbaar
Datum: 26-09-2018
Prijs: € 24,99
Omvang: 432 pagina's

Bestel

Digitale download: De grafdelvers - Rüdiger Barth en Hauke Friederichs
ISBN: 9789048846733
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 26-09-2018
Prijs: € 9,99
Omvang: 432 pagina's

Bestel

Vertaler: Sylvia Wevers NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Tweede Wereldoorlog THEMA: Europese geschiedenis THEMA: Algemene en wereldgeschiedenis THEMA: Geschiedenis THEMA: Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945) THEMA: 20e eeuw, ca. 1900 tot ca. 1999 THEMA: Duitsland BISAC: HISTORY / Europe / Germany BISAC: HISTORY / Modern / 20th Century BISAC: HISTORY / Military / World War II
Boeken
Gary Bass - Het Tokiotribunaal
Gary Bass
Max Hastings - De Koreaanse Oorlog
Max Hastings
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws