Wat doe je met de woorden van je voorouders als je breekt met hun gebruiken en tradities, en met hun god? Kun je daar wel mee breken, als die woorden in je om blijven gaan? Of is traditie misschien precies waar je - zelfs als je zou willen - niet mee kunt breken? Omdat je dan zou moeten breken wie je bent.
Het woedeboek gaat over geloof en ongeloof, wrok en hoop. Hier legt een zelfverzekerde stem genadeloos zijn onvermogen bloot.
Roelof ten Napel (Joure, 1993) is dichter en schrijver. Zijn poëziedebuut, Het woedeboek (2018), werd genomineerd voor De Grote Poëzieprijs, de C. Buddingh'-prijs en de Poëzie-debuutprijs Aan Zee. Ook zijn tweede bundel In het vlees (2020) werd lovend ontvangen. Eerder verschenen van zijn hand de romans Constellaties (2014), Het leven zelf (2017) en Een zoon van (2020), en in 2015 was hij laureaat van het C.C.S. Crone-stipendium.
Roelof ten Napel wint de Grote Poëzieprijs van de Jongerenjury voor zijn debuutbundel Het woedeboek, waarmee hij tevens op de shortlist stond voor de C. Buddingh'-prijs en De Grote Poëzieprijs Lees meer »
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws