Zoeken
Edwin Bakker en Peter Grol - Nederlandse jihadisten

Nederlandse jihadisten

Edwin Bakker en Peter Grol

Een opzienbarend boek over de urgente vraag: wát drijft Nederlandse jongeren richting de jihad?
Over

Het aantal jihadisten dat Nederland verlaat om in Syrië en Irak te strijden is ongekend: van slechts een paar in 2012 tot mogelijk meer dan 300 in 2016. Na de aanslagen in Brussel en Parijs zijn er grote zorgen over deze jihadisten en het risico dat zij terugkomen om hier aanslagen te plegen. Wie zijn deze jonge moslims? Wat drijft hen richting de strijd, en welk gevaar gaat er van hen uit?

In Nederlandse jihadisten schetsen de Leidse onderzoekers en terrorisme-experts Edwin Bakker en Peter Grol acht portretten van jongeren die een proces van radicalisering doormaakten. Als daar één ding uit duidelijk wordt, is het dat 'de jihadstrijder' simpelweg niet bestaat. De drijfveren om mee te doen aan de strijd zijn buitengewoon divers en verrassend.

Zelden is materiaal rondom de Nederlandse jihad zo indringend gepresenteerd. Nederlandse jihadisten is een essentiële en waardevolle toevoeging aan het verhitte maatschappelijk debat, waarin nuance en kennis meer dan ooit nodig is. Een onmisbaar boek voor iedereen die zich wil informeren over een van de grootste nationale dreigingen van de huidige tijd.

Fragment

Quotes
pers
'Pauw, NRC Handelsblad, Telegraaf en Elsevier.'
Trouw
'Datum nog niet bevestigd'
Co Welgraven
Een vandaag
'Een vandaag - volgt nog'
Auteur: Edwin Bakker
Auteur

Edwin Bakker is hoogleraar terrorismestudies aan de Universiteit Leiden en fellow van het International Centre for Counter-Terrorisme (IICT) in Den Haag. Zijn onderzoeksonderwerpen zijn de impact van terrorisme op de samenleving, jihadistisch terrorisme, jihadistische buitenlandse strijders en radicaliseringsprocessen.

Auteur: Peter Grol
Auteur

Peter Grol is islamoloog. Zijn interesse en onderzoek richt zich op radicaal islamitische bewegingen in Nederland, radicaliseringsprocessen en jihadisme. De afgelopen jaren deed hij voor de Universiteit Leiden onderzoek naar de levensverhalen van Nederlandse jihadisten.

Edities & Details
Paperback: Nederlandse jihadisten - Edwin Bakker en Peter Grol
ISBN: 9789048849888
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 05-04-2019
Prijs: € 23,99
Omvang: 286 pagina's

Bestel

Paperback: Nederlandse jihadisten - Edwin Bakker en Peter Grol
ISBN: 9789048836444
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 30-03-2017
Prijs: € 22,50
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Digitale download: Nederlandse jihadisten - Edwin Bakker en Peter Grol
ISBN: 9789048836451
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 30-03-2017
Prijs: € 9,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

NUR: 763 - Multiculturalisme THEMA: Terrorisme, gewapende strijd THEMA: Sociale groepen: religieuze groepen en religieuze gemeenschappen THEMA: Met betrekking tot islamieten en islamitische groepen THEMA: Etnische groepen en multiculturele studies BISAC: POLITICAL SCIENCE / Terrorism BISAC: SOCIAL SCIENCE / Islamic Studies BISAC: SOCIAL SCIENCE / Sociology of Religion
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws