Zoeken
Stine Jensen - Goeroes

Goeroes

Stine Jensen

Een kleine filosofie van de volgzaamheid
Over

Als een cursusweek mediteren in Frankrijk een bizarre wending neemt, komt Stine Jensen voor de vraag te staan: hoe ver ben je bereid te gaan voor je spirituele ontwikkeling? En wat mag een leraar wel of niet doen?

Veel moderne spiritualiteit is lang niet zo zen als we denken. De vergelijking met een onderdrukkende religie of een sekte kan gemakkelijk worden gemaakt wanneer je je afhankelijk maakt van een geestelijk leider. Maar de kracht van moderne spiritualiteit zit hem juist vaak ook in de aantrekkingskracht van de gemeenschap in een individualistische samenleving. In Goeroes onderzoekt Stine de relatie tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid, autonomie en overgave en de behoefte aan spirituele groei.

Fragment

Auteur: Stine Jensen
Auteur

Stine Jensen (1972) is filosoof en schrijver. Voor televisie maakte ze de reisserie in Scandinavië Licht op het Noorden, het filosofieprogramma Dus ik ben en afgelopen najaar het boekenprogramma Stine boekt sterren. Haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd in 2015 bekroond met een Zilveren Griffel. Ze publiceerde onder meer Zussenboek, over de bijzondere band tussen zussen, en Go East, waarin ze de spirituele wereld van meditatie, yoga en oosterse filosofie verkent. Bij Hollands Diep verscheen eerder het met Frank Meester samen geschreven De opvoeders, waarin zij samen in de opvoeduitdagingen van deze tijd duiken en de geplaagde ouder door de filosofie geïnspireerde handvatten aanreiken.

Edities & Details
Paperback: Goeroes - Stine Jensen
ISBN: 9789048866120
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 19-05-2022
Prijs: € 23,99
Omvang: 176 pagina's

Bestel

Paperback: Goeroes - Stine Jensen
ISBN: 9789048838479
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 15-03-2019
Prijs: € 21,99
Omvang: 176 pagina's

Bestel

Digitale download: Goeroes - Stine Jensen
ISBN: 9789048838486
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-03-2019
Prijs: € 9,99
Omvang: 176 pagina's

Bestel

NUR: 450 - Lifestyle THEMA: Lifestyle en persoonlijke stijlgidsen THEMA: Geest, lichaam, ziel: gedachtegoed en praktijk THEMA: Assertiviteit, motivatie, zelfvertrouwen en positieve geesteshouding THEMA: Psychologie BISAC: BODY, MIND & SPIRIT / Inspiration & Personal Growth BISAC: PSYCHOLOGY / Education & Training BISAC: SELF-HELP / Motivational & Inspirational BISAC: SELF-HELP / Personal Growth / General BISAC: SELF-HELP / Personal Growth / Success
Nieuws
Stine Jensen tekent voor drie boeken bij Hollands Diep

Stine Jensen tekent voor drie boeken bij Hollands Diep

Dat maakten haar agent Willem Bisseling van Sebes & Bisseling Literary Agency en uitgeverij Hollands Diep vandaag bekend. Sinds haar debuut Waarom vrouwen van apen houden heeft Jensen bij verscheidene uitgevers gepubliceerd.  Lees meer »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws