Zoeken
John Bercow - Unspeakable

Unspeakable

John Bercow

Een unieke kijk op de Brexit en wat daaraan voorafging
Over

Toen John Bercow zich op 31 oktober 2019 terugtrok als speaker van het Britse Lagerhuis, was hij een van de bekendste en meest iconische figuren uit de Britse politiek. Tien jaar lang maakte hij vanuit die positie een van de meest koortsachtige periodes van de moderne Britse geschiedenis van dichtbij mee. Hij zat het parlement voor terwijl dat te maken had met belangrijke kwesties als bezuinigingsmaatregelen ten tijde van de financiële crisis; de regeringscoalitie met de Conservatieven en de Liberaal-Democraten; en natuurlijk het lastigste probleem van deze tijd - hoe de uitkomst van het referendum in 2016, de brexit, ten uitvoer moet worden gebracht.

Openhartig en onbevreesd laat John Bercow zich uit over de toonaangevende figuren uit zijn tijd - van Tony Blair tot David Cameron, van Theresa May tot Boris Johnson. Hij motiveert de manier waarop hij heeft geprobeerd om het parlement te democratiseren en licht toe hoe hij zijn voorzitterschap inzette om de rechten van de parlementsleden te verdedigen en de regering ter verantwoording te roepen.

Unspeakable biedt een fascinerende kijk op de achtergrond en politieke carrière van Mister Speaker en is daarmee essentieel leesvoer voor iedereen die geïnteresseerd is in politiek en hoe democratie wordt - of zou moeten worden - vormgegeven.

Fragment

Auteur: John Bercow
Auteur

John Bercow (1963) is politicus en voormalig speaker van het Britse Lagerhuis. Bercow maakte daar in 1997 zijn entree namens de Conservatieve Partij voor kiesdistrict Buckingham. In juni 2009 werd Bercow verkozen tot speaker van het Lagerhuis en in die functie leidde hij het parlement met veel humor door een van de meest koortsachtige periodes van de moderne Britse geschiedenis. Na ruim tien jaar legde hij in oktober 2019 het voorzitterschap naast zich neer.

Edities & Details
Paperback: Unspeakable - John Bercow
ISBN: 9789048862849
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 20-05-2021
Prijs: € 33,99
Omvang: 496 pagina's

Bestel

Audio download: Unspeakable - John Bercow
ISBN: 9789048856688
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 18-03-2020
Prijs: € 12,99
Speelduur: 1057 minuten

Bestel

Digitale download: Unspeakable - John Bercow
ISBN: 9789048855926
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 06-02-2020
Prijs: € 9,99
Omvang: 480 pagina's

Bestel

Vertaler: Marieke van Muijden Vertaler: Bep Fontijn Vertaler: Rebekka W.R. Bremmer Vertaler: Jaap Verschoor Voorlezer: Ad Knippels NUR: 320 - Literaire non-fictie NUR: 681 - Historie NUR: 697 - Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen THEMA: Biografie: historisch, politiek en militair BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs
Boeken
Jonathan Eig - King
Jonathan Eig
Malte Herwig - De grote Kalanag
Malte Herwig
Annejet van der Zijl - Fortuna's kinderen
Annejet van der Zijl
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws