Zoeken
Een weekend vol lof voor Richard Evans
Afgelopen weekend verscheen in zowel Het Parool als in Trouw een grote recensie van De eeuw van de macht van Richard Evans. 'Een boek barstensvol observaties', en 'pakkend tot ná het einde'. Een korte samenvatting:

Een weekend vol lof voor Richard Evans

Gepubliceerd op 31 januari, 2017 om 00:00

Paul van der Steen, die enkele weken geleden nog een kritisch pleidooi hield voor minder dikke non-fictieboeken, heeft zich de afgelopen week toch gewaagd aan het lijvige werk van Evans, en was zeer aangenaam verrast. In Trouw schreef hij:

'In de ruim duizend pagina's dringt het mag-het-onsje-minder-gevoel zich nergens op. In tegendeel, gaandeweg groeit de bewondering voor het vele dat de schijver in dit wonder van beheersing van de materie en compositie aan de orde weet te laten komen.'

Lees de hele recensie hier.

En ook Hans Renders is zeer te spreken over De eeuw van de macht. In een al even grote recensie in Het Parool schrijft hij: 'Kortom: een krankzinnig boek dat je niet kunt wegleggen.'

Lees de recensie uit Het Parool hier.

Evans kreeg eerder al vier sterren in De Standaard, en vier ballen in NRC.

omslag De eeuw van de macht

Auteurs
Auteur: Richard J. Evans

Richard J. Evans studeerde aan Oxford University. Zijn talrijke publicaties omvatten een veelgeprezen geschiedenis van het Derde Rijk in drie delen en een recente verzameling essays: The Third Reich in History and Memory. In 2012 werd hij door koningin Elizabeth ii benoemd tot Knight Bachelor vanwege zijn verdiensten voor de wetenschap.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws