Zoeken
Katie Roiphe in de Standaard en NRC
Afgelopen week was auteur Katie Roiphe op bezoek in Amsterdam en ze sprak met verschillende journalisten over haar schitterende nieuwe boek Het uur van het violet

Katie Roiphe in de Standaard en NRC

Gepubliceerd op 17 februari, 2017 om 00:00, aangepast op 2 maart, 2017 om 00:00

In De Standaard verscheen een interview met Kathy Mathys, vergezeld van een 4-sterrenrecensie. 'Roiphe weeft een canvas met een rijke textuur, ze schrijft beeldend en toch sober... Onvermijdelijk gaat dit boek net zozeer over het leven als over de dood.  Deprimerend is Het uur van het violet niet en je wordt ook erg nieuwsgierig naar de oeuvres van schrijvers die je minder goed kent.' Lees de volledige recensie hier. (Enkel voor abonnees.) 

Voor NRC Handelsblad sprak Katie met Auke Hulst over haar nieuwste werk.

Auteurs
Auteur: Katie Roiphe

Katie Roiphe heeft verschillende veelgeprezen boeken op haar naam staan, waaronder Het uur van het violet. Essays en artikelen van haar hand verschenen onder andere in The New York Times, The Washington Post, The New Yorker en The Paris Review. Ze promoveerde aan Princeton University in de literatuurwetenschap en is directeur van de vakgroep Cultural Reporting and Criticism aan New York University. Ze woont in Brooklyn.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws