Zoeken
Een stroom positieve pers voor Wieringa
De Volkskrant kopte vanochtend al lovend over De dood van Murat Idrissi, en was uiteraard niet de enige. Een tussenstand, en een feestverslag.

Een stroom positieve pers voor Wieringa

Gepubliceerd op 3 maart, 2017 om 00:00, aangepast op 10 maart, 2017 om 00:00

Voor de rubriek Schuim in Het Parool bezoekt Hans op de Beeck dagelijks feesten, presentaties en bijzondere evenementen. En laat de boekpresentatie van De dood van Murat Idrissi nu net een combinatie van die drie zijn. Met indrukwekkende speeches van uitgever Robbert Ammerlaan, meelezer en vriend Mano Bouzamour en natuurlijk Tommy Wieringa zelf, maar ook inspirerende gasten, rijkelijk vloeiende drank en een juweel van een boek, kunnen we niet anders dan de avond een daverend succes noemen. 
Lees het verslag van Hans op de Beeck hier.

© Hans op de Beeck

Verder publiceerde De Telegraaf vandaag een interview met Wieringa, met de volgende, stemmige inleiding: 'In zijn nieuwste novelle De dood van Murat Idrissi snijdt Tommy Wieringa een uiterst actueel thema aan: de pijn van de mislukte integratie in ons land en de rest van Europa. Hij schrijft er op aangrijpende wijze over vanuit het perspectief van twee jonge migrantendochters, die onder druk van vrienden betrokken raken bij mensensmokkel. Het hele artikel is te lezen via Blendle.   

Ook het Nederlands Dagblad plaatste een interview met de auteur. Interviewer Johan bakker is zeer positief: 'Per ongeluk schreef Tommy Wieringa opnieuw een adembenemende roman over migratie en vreemdelingschap.' Hij sprak met Wieringa over literatuur, het schrijverschap en de research voor diens nieuwste roman. Het interview is voor abonnees te lezen op de website van het Nederlands Dagblad, of via Blendle.

Het Haarlems Dagblad noemt het boek een anti-thriller: 'Het spannende zit hem niet in het feit dat er iemand onder dramatische omstandigheden overlijdt, maar in wat er daarna gebeurt.'  Interviewer Sonja de Jong vergelijkt het boek vervolgens met Wieringa's vorige roman Dit zijn de namen: 'De dood van Murat Idrissi is veel aardser en ook toegankelijker.'  Lees het artikel hier.

 

Auteurs
Auteur: Tommy Wieringa

Tommy Wieringa (1967) is de auteur van onder meer de romans Alles over Tristan, Joe Speedboot, Caesarion en Dit zijn de namen. Essays en beschouwingen van zijn hand verschenen in onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad. Tommy Wieringa schreef het Boekenweekgeschenk 2014, getiteld Een mooie jonge vrouw. In 2015 verscheen een nieuwe bundel reisverhalen, Honorair Kozak. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws