Zoeken
Imbolo Mbue wint PEN Faulkner Award
Imbolo Mbue is de winnaar van de PEN Faulkner Award 2017 voor haar debuutroman Zie de domers. De prijs bedraagt $15.000 en zal op 6 mei worden uitgereikt in Washington.

Imbolo Mbue wint PEN Faulkner Award

Gepubliceerd op 6 april, 2017 om 00:00

Zie de dromers werd door de jury verkozen tot beste debuutroman van het afgelopen jaar, boven Viet Dinhs After Disasters, Louise Erdrichs LaRose, Garth Greenwells What Belongs to You en Sunil Yapa's Your Heart Is a Muscle the Size of a Fist.  

Eerder werd Imbolo Mbue al genomineerd voor de PEN America Literary Award 2017 en verscheen haar boek in de tiplijsten van onder meer Barnes & noble, Apple iBooks, BBC en Amazon.

Een greep uit de Nederlandse en Vlaamse pers voor Zie de dromers:

'Mbue brengt de subcultuur van eenvoudige migranten op een losse, vaak humoristische manier tot leven - vooral dankzij de vrouw Neni en haar Afrikaanse vriendinnen in New York. Dat onderscheidt haar roman van de andere met het thema "Afrikaanse migranten in de VS" (...). Zie de dromers is een rake zedenschets van het Amerika van nu, door de ogen van nieuwkomers uit het slaperige Kameroense kuststadje Limbe.' De Volkskrant

'Lichtvoetig en optimistisch schrijft Mbue over zware thema's als migratie, klassenverschillen, armoede, familie, het huwelijk en falen. De kracht van haar boek is evenwel dat ze niemand veroordeelt. Haar toon is empatisch, haar stijl doet denken aan de inleving en de sterke dialogen van geliefde auteurs als Anne Tyler en Toni Morrisson.' de Morgen

 

Auteurs
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws