Zoeken
Min Kym te gast bij RTL Late Night
woensdagavond ontving Humberto Tan Hollands Diep-auteur Min Kym en haar viool bij RTL Late Night. Ze vertelde niet alleen haar bijzondere levensverhaal van wonderkind en musicus, maar speelde ook een prachtig fragment van de Méditation, uit de opera Thaïs, van Jules Massenet.

Min Kym te gast bij RTL Late Night

Gepubliceerd op 20 april, 2017 om 00:00, aangepast op 3 mei, 2023 om 09:34

Bekijk de hele aflevering op de website van RTL Late Night.

Als Min Kym op zesjarige leeftijd een viool in haar handen krijgt, blijkt ze een wonderkind. Ze wordt als jongste student ooit toegelaten op de prestigieuze Purcell School of Music in Londen en krijgt al snel internationaal succes. Haar carrière neemt op haar 21ste een nieuwe vlucht als ze de ware ontmoet: een Stradivarius. Maar op een dag wordt haar unieke viool gestolen, en daarmee ook Mins toekomst. Nu, zeven jaar later, is ze klaar om verder te gaan en deelt ze haar bijzondere verhaal met de wereld via haar boek Verloren en een bijbehorend album. 

Auteurs
Auteur: Min Kym

Min Kym werd geboren in Zuid-Korea maar groeide op in het Verenigd Koninkrijk. Op haar zesde begon ze met viool spelen.Op haar zevende werd ze toegelaten op de Purcell School of Music, als jongste pupil ooit. Legendarisch dirigent George Solti zei over haar dat ze 'een buitengewoon groot talent, volwassen muzikaliteit en beheersing van de viool' had. In 2010 verscheen haar eerste cd.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws