Zoeken
Robbert Ammerlaan begint nieuwe literaire uitgeverij: Hollands Diep
Robbert Ammerlaan, oud-uitgever van De Bezige Bij, richt onder de naam Hollands Diep een nieuwe literaire uitgeverij op. Het fonds zal zich richten op het beste van wat er op het gebied van Nederlandstalige en internationale literatuur en non-fictie voorhanden is. 

Robbert Ammerlaan begint nieuwe literaire uitgeverij: Hollands Diep

Gepubliceerd op 12 september, 2014 om 00:00, aangepast op 16 augustus, 2021 om 10:56

Scherpe selectie, een beperkt titelaanbod, eigenzinnige keuzes, toegewijde redactionele begeleiding en maximale aandacht en inzet voor elke auteur en ieder boek zijn sleutelbegrippen bij de ambitie van Hollands Diep tot de prominentste Nederlandstalige uitgevers te behoren van literatuur, geschiedenis, politiek, kunst, cultuur en maatschappelijk relevante onderwerpen.

“Met veel plezier kondig ik u de oprichting aan van een nieuwe literaire uitgeverij. Een jaar geleden, bij mijn afscheid als uitgever van De Bezige Bij, schreef ik: ‘Laat dit afscheid geen afscheid zijn. Liefde voor auteurs en goede boeken gaat gelukkig nooit met pensioen.’
En zo is het.”
– Robbert Ammerlaan

Hollands Diep is een gezamenlijk initiatief van Cees Wessels, ondernemer en eigenaar van Overamstel uitgevers en Robbert Ammerlaan. Het team bestaat naast Ammerlaan uit acquirerend redacteur Diana Gvozden, tot voor kort uitgever van Agathon, Elaine Oey, verantwoordelijk voor promotie en publiciteit, en Harminke Medendorp, die vanuit haar eigen redactiebureau de Nederlandse literatuur en non-fictie inhoudelijk zal begeleiden.

In februari verschijnt de eerste titel van Hollands Diep: een vertaling van A Girl Is a Half-formed Thing van schrijver en winnaar van o.a. de Bailey’s Women’s Prize for Ficition en de Goldsmiths Prize, Eimear McBride.

www.hollandsdiep.nl

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws