Zoeken
Rudi Meulemans te gast in boekhandel Boekarest
Op dinsdag 13 juni 2017 is Hollands Diep-auteur Rudi Meulemans te gast bij Boekhandel Boekarest in Leuven, hij zal worden geïnterviewd door Leuvenaar Jos Stroobants over zijn boek Voorbij de grenzen. De toegang is gratis.  

Rudi Meulemans te gast in boekhandel Boekarest

Gepubliceerd op 29 mei, 2017 om 00:00, aangepast op 8 juni, 2017 om 00:00

Boekhandel Boekarest nodigt u uit op dinsdag 13 juni 2017 om 20 uur.

Rudi Meulemans en Jos Strobants (die net als Meulemans thuis is in literatuur, toneel en muziek), zullen spreken over het (letterlijke en figuurlijke) zwerversleven van de Amerikaanse schrijver Glenway Wescott.

De toegang is gratis, er is een drankje na en gelegenheid om het boek te laten signeren.

Intermezzo: Ina Geerts, zang & accordeon

Adres: Ladeuzeplein 12, 3000 Leuven
Tel: 016 222960

Over het boek:

Voorbij de grenzen van Rudi Meulemans is een fascinerende literaire pelgrimage en een portret van het artistieke leven in het Amerika voor en na de Tweede Wereldoorlog.

De Amerikaanse schrijver Glenway Wescott (1901-1987) was bevriend met E.M. Forester, Truman Capote, Jean Cocteau, Isadora Duncan, Henri Matisse en William Somerset Maugham. Naast zijn levensgezel Monroe Wheeler (directeur van het Museum of Modern Art) had hij verschillende geliefden, onder wie de fotograaf George Platt Lynes en dokter Alfred Kinsey, met wie hij de grenzen van de seksualiteit verkende. In zijn jeugd publiceerde Wescott drie bestsellers en daarna niets meer. Nochtans bleef hij zijn hele leven schrijven. Zijn dagboeken, brieven en losse notities worden bewaard in de Beinecke Library van Yale University. Daar gaat Rudi Meulemans naar hem op zoek.

Voorbij de grenzen is het verslag van een fascinerende literaire pelgrimage, maar ook een intiem portret van het literaire en artistieke leven in het Amerika van voor en na de Tweede Wereldoorlog. Gaandeweg gaat Meulemans steeds meer affiniteit voelen met de overleden schrijver. Is een vriendschap over de dood heen mogelijk?

Over Rudi Meulemans

Rudi Meulemans (1963) leidde gedurende vijfentwintig jaar zijn eigen theatergezelschap De Parade. Hij regisseerde meer dan vijfendertig producties, veelal bestaande uit eigen teksten. Een selectie van deze toneelstukken verscheen in de bundel Verzameld. Meulemans woont in Brussel.

 

 

Auteurs
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws