Zoeken
Top 5 zomerboeken van Hollands Diep
De zomer is begonnen! En dat betekent extra tijd voor literatuur. Gaan er koffers vol boeken mee op vakantie, of lees je liever gewoon in de zon op je balkon? Hoe dan ook: de redactie van Hollands Diep heeft een top 5 niet te missen boeken voor je opgesteld. 

Top 5 zomerboeken van Hollands Diep

Gepubliceerd op 23 juni, 2017 om 00:00

Khushwant Singh - Trein naar Pakistan

 In de stoffige hitte van India in 1947 voltrekt zich een ramp van  onvoorstelbare omvang, die Khushwant Singh in zijn roman Trein naar Pakistan op verbluffende wijze invoelbaar maakt. Met een schitterend en actueel voorwoord van Naema Tahir en de meest  ontroerende slotzin uit de wereldliteratuur is dit boek een absolute must-read. 

Trein naar Pakistan - Khushwant Singh

 

Graeme Macrae Burnet - Zijn bloedige plan

Dit boek is Thriller van het Jaar volgens Vrij Nederland, en werd al eerder genomineerd voor de Man Booker Prize 2016. Dus wie Zijn bloedige plan nu nog steeds niet op zijn lijstje heeft genoteerd, mist deze zomer volledig de boot. Wil je kunnen meepraten over de fascinerende drievoudige moordzaak waarin de verre voorouder van auteur Graeme Macrae Burnet verwikkeld raakte? Lees dan dit boek!

Zijn naar Pakistan

 

Nick Lloyd - Passendale, Ieper 1917

Voor de non-fictielezer die zijn algemene kennis wat wil opvijzelen deze zomer is er Passendale, een recent verschenen meesterwerk van de Britse historicus Nick Lloyd. Deze studie van een van de meest bloederige slagen uit de Eerste Wereldoorlog, die ondanks de vele duizenden doden slechts enkele kilometers terreinwinst opleverde, is zeer leesbaar, boeiend geschreven en prachtig vertaald, en aangevuld met maar liefst drie sprekende beeldkaternen.

Passendale

 

Alexandria Marzano-Lesnevich - Het bewijs van een lichaam

Dit boek verschijnt zeer binnenkort bij Hollands Diep (het ligt vanaf 7 juli in de winkels), en is een absolute redactiefavoriet. De binnen-en buitenlandse pers was al razend enthousiast over deze perfect combinatie van true crime en memoires. Voor iedereen die fan is van Serial en Making a Murderer, is Alexandria Marzano-Lesnevich een naam om te onthouden, en Het bewijs van een lichaam hét boek voor in je koffer.

Het bewijs van een lichaam

 

Tommy Wieringa - De dood van Murat Idrissi

Last but not least lees je natuurlijk de nieuwste roman van Tommy Wieringa, De dood van Murat Idrissi. De tropische temperaturen in Marokko en Spanje spatten van de pagina's. Ilhem en Thouraya, die een onbezorgde zomer in Marokko beleefden, keren met geldproblemen en een vluchteling in hun kofferbak terug naar het Europese vasteland. Maar al op de veerboot tussen Tanger en Algeciras sterft de jongeman, en blijft er van het onbezonnen leven van de twee jonge vrouwen weinig over.

De dood van Murat Idrissi

Auteurs
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws