Zoeken
Überamstel op de Uitmarkt
Het is weer bijna tijd voor Überamstel, het event waar de uitgeverijen Hollands Diep, The House of Books en Lebowski – imprints van Overamstel Uitgevers – in flitsende vorm de auteurs presenteren die in het najaar met nieuwe titels komen.

Überamstel op de Uitmarkt

Gepubliceerd op 15 augustus, 2017 om 00:00, aangepast op 25 augustus, 2017 om 00:00

Dit jaar vindt Überamstel voor de eerste maal plaats op de Uitmarkt. Op zaterdagmiddag 26 augustusom 16.00 uur zullen maar liefst tien fictieauteurs binnen een uur acte de présence geven: Barber van de Pol, Antoinette Beumer, Roman Helinski, Elly Biesters, Jerry Goossens, Sabine van den Berg, Sien Volders, Femmetje de Wind en Elke Geurts. 'Onze eigen' auteur Roman Helinski zal voorlezen uit De wafelfabriek en Sien Volders zal voorlezen uit haar nog te verschijnen Noord.

Op zondag 27 augustus om 16.00 uur gaan vier auteurs in gesprek over hun non-fictieprojecten: Maartje Laterveer over Vrouwen & Seks, Anita Terpstra over het leven in grote gezinnen, Frank Meester over ‘Wat filosofie de schipperende ouder kan leren’ en zanger en producent Eddy Ouwens over zijn levensverhaal.

Toegang is gratis.

Waar moet je zijn

Op deze pagina vind je een plattegrond. Überamstel vindt buiten plaats voor de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA; Oosterdokskade 143 te Amsterdam).

Volg Überamstel op Twitter: @Uberamstel.
Volg Überamstel op Facebook: Überamstel 

Auteurs
Auteur: Roman Helinski

Roman Helinski debuteerde in 2014 met de autobiografische roman Bloemkool uit Tsjernobyl.In 2017 volgde de allegorie De wafelfabriek, die werd genomineerd voor de Bookspot Literatuurprijs en in het Tsjechisch werd vertaald. Helinski schrijft verhalen voor o.a. Hard Gras en het Literatuurmuseum.

Auteur: Sien Volders

Sien Volders (1983) studeerde kunstgeschiedenis en antropologie. Haar debuutroman Noord (2017) werd lovend ontvangen door de pers en genomineerd voor meerdere prijzen, waaronder de Bronzen Uil en de ANV Debutantenprijs. In 2021 werd haar roman Oogst genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Volders woont en werkt in Gent.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws