Zoeken
Lancering van Hollands Diep uitgevers
Sterauteurs Eimear McBride, Graham Swift en Marnix Peeters geven op 25 februari op feestelijke wijze het startsein voor Hollands Diep uitgevers. Liefhebbers van zowel literatuur als van muziek zullen deze avond aan hun trekken komen: naast voordrachten van en interviews met bovenstaande auteurs, zal ook harpiste Lavinia Meijer enkele stukken vertolken van Philip Glass.  De moderator is journaliste en schrijfster Anna Luyten.

Lancering van Hollands Diep uitgevers

Gepubliceerd op 17 februari, 2015 om 00:00, aangepast op 16 augustus, 2021 om 10:59

Op het programma:

Eimear McBride debuteerde met haar roman Een meisje is maar half af en wist daarmee in Engeland onder andere de Baileys Women’s Prize for Fiction (voorheen Orange Prize), de Goldsmiths Prize, de Desmond Elliott Prize, de Irish Novel of the Year en de Geoffrey Faber prize in de wacht te slepen. Een van de grootste literaire talenten van deze tijd.

Graham Swift is auteur van romans als Waterland, The Light of Day en Last Orders, de roman waarvoor hij de Man Booker Prize kreeg. Deze avond zal hij meer vertellen over zijn laatste boek, Engeland en andere verhalen, vijfentwintig meesterlijke verhalen over zijn vaderland en de menselijke conditie.

Voormalig rockjournalist en top-interviewer Marnix Peeters wordt in de literaire pers regelmatig vergeleken met Herman Brusselmans. Zijn debuut, De dag dat we Andy zijn arm afzaagden, werd in de De Morgen juichend ontvangen als het beste Vlaamse debuut sinds Marcel van Erwin Mortier. Op woensdag 25 februari vertelt hij over zijn aankomende novelle De trapchauffeur.

Lavinia Meijer heeft de afgelopen jaren naam gemaakt als eigenzinnig en grensverleggend musicus, die zich even thuis voelt in Carnegie Hall als Paradiso. Eind 2012 verscheen haar met een platinaplaat bekroonde album Metamorphosis met muziek van Philip Glass. Edisonwinnares Lavinia deelde diverse malen het podium met deze grote Amerikaanse componist. Uit deze ontmoetingen is een bijzondere vriendschap en samenwerking voortgekomen, waarover zij deze avond iets meer zal vertellen.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws