Zoeken
Sol Bouzamour tekent contract bij Hollands Diep
Sol Bouzamour werkt aan een autobiografische roman onder de (werk)titel Narcissus, die dit najaar bij Hollands Diep zal verschijnen. Ook voor de filmrechten is al veel belangstelling. Elco Lenstra, acquirerend redacteur bij Hollands Diep, verwierf de rechten via Willem Bisseling van Sebes & Bisseling Literary Agency.

Sol Bouzamour tekent contract bij Hollands Diep

Gepubliceerd op 10 januari, 2018 om 00:00, aangepast op 2 juni, 2021 om 16:33

Sol schrijft over het leven van de Amsterdamse Marokkaanse Joshua die zich voordoet als Israëliër om vooruit te komen in het leven. Tijdens een verblijf in de Bijlmer Bajes leert hij Klaas kennen, de ongekroonde koning van de Wallen. Wat aanvankelijk een uitweg uit een leven vol leugens lijkt te zijn, blijkt al snel een steeds dieper wordende valkuil voor Joshua en de mensen om hem heen.

Narcissus is een roman over identiteit, worden wie je wilt zijn tegen de klippen op, het leven als Marokkaan aan de zelfkant én in de hoogste regionen van onze hoofdstad, verborgen en openlijk racisme, de poenerigheid en oppervlakkigheid van nieuw geld in Oud-Zuid, de romantiek van de Wallen en keerzijde van onrechtmatig verkregen succes in het leven.

Redacteur Elco Lenstra: ‘Sol legt op ontwapenende, realistische én ruwe wijze bloot wat er in onze maatschappij speelt. Het onderlinge onbegrip van groepen mensen die tegen elkaar schuren, de steeds toenemende zucht naar materiele rijkdom en de streng georganiseerde chaos die Amsterdam aan het worden is en daarbij zijn romantiek verliest. De hoofdpersoon vecht zich een weg tussen de verschillende werelden maar die met spitsvondige humor de hypocrisie van onze maatschappij een spiegel voorhoudt zonder daarbij zelf ooit belerend te worden.’

Willem Bisseling: ‘Met zekerheid kunnen we stellen dat Sol Bouzamour een groot schrijver van deze tijd gaat worden. Een nieuw stemgeluid, aangeraakt door het leven en met een beeldrijkdom die niet te overtreffen is. Narcissus is een razendsnel epos waarbij je op adem moet komen als je er klaar mee bent.’

 

Foto: © Bert Kommerij

Auteurs
Auteur: Sol Bouzamour

Sol Bouzamour (1982) is auteur, journalist en kunstenaar. Hij groeide op in de Amsterdamse Pijp en is van Marokkaanse komaf. Bouzamour werkte jarenlang als jongerenwerker, personal trainer en horecabeveiliger totdat hij zijn creatieve kant ontdekte. Tijdens zijn jeugd kwam hij in aanraking met justitie en na detentie vond hij zijn spiritualiteit; dankzij leermeesters als Deepak Chopra en Wayne Dyer sloeg hij een andere weg in zijn leven in. Narcissus is zijn debuutroman.

Boeken
Sol Bouzamour - Narcissus
Sol Bouzamour

Een roman over identiteit, liefde en loyaliteit

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws