Zoeken
Becoming, de memoires van Michelle Obama, verschijnt 13 november 2018
Becoming, de memoires van Michelle Obama, verschijnt in Nederland op 13 november 2018 bij Hollands Diep. Wereldwijde publicatie in 24 talen.

Becoming, de memoires van Michelle Obama, verschijnt 13 november 2018

Gepubliceerd op 27 februari, 2018 om 00:00

Dinsdag 13 november 2018 is de internationale publicatiedatum van de langverwachte memoires van Michelle Obama, de voormalige first lady van de Verenigde Staten. De Engelse titel is Becoming, aan de Nederlandse vertaling wordt momenteel gewerkt. Michelle Obama’s boek zal in Nederland worden uitgegeven in papieren en digitale editie door Hollands Diep. 

Het boek van Michelle Obama zal in 24 talen gelijktijdig verschijnen.

In een leven vol betekenis en successen heeft Michelle Obama zich ontwikkeld tot een van de meest iconische en overtuigende vrouwen van dit tijdperk. Als first lady van de Verenigde Staten – de eerste Afro-Amerikaanse in die rol – maakte ze het Witte Huis tot het meest gastvrije en warme in de geschiedenis, terwijl ze zichzelf ontplooide tot krachtig pleitbezorger voor vrouwen en meisjes in Amerika en wereldwijd. Ze veranderde de manier waarop gezinnen een gezonder en actiever leven nastreven en stond haar man bij terwijl hij Amerika door enkele van de meest aangrijpende gebeurtenissen leidde. Ondertussen liet ze ons een paar danspasjes zien, maakte ze een verpletterende indruk tijdens de Carpool Karaoke, en voedde ze twee down-to-earth dochters op onder het oog van de meedogenloze media.

In haar betoverende en diep reflecterende memoires nodigt Michelle Obama haar lezers uit in haar wereld, door ervaringen die haar hebben gevormd vast te leggen – van haar jeugd in het zuiden van Chicago tot haar jaren als bestuurder, balancerend tussen de eisen van het moederschap en werk, tot haar tijd op ’s werelds beroemdste adres. Met onfeilbare eerlijkheid en levendige humor beschrijft ze haar triomfen en tegenslagen, zowel publiek als privé, en vertelt ze haar verhaal zoals zij het beleefd heeft – in haar eigen woorden en op haar eigen voorwaarden. Warm, wijs en onthullend is Becoming een ongewoon intieme afrekening van een vrouw met kennis en bezieling die voortdurend en glansrijk beproevingen doorstond – en wiens verhaal ons inspireert om hetzelfde te doen.

Michelle Obama: ‘Het schrijven van Becoming is een zeer persoonlijke ervaring. Het stelde me voor de eerste keer in staat om te reflecteren op het onverwachte verloop van mijn leven. In dit boek ga ik terug naar mijn wortels en vertel ik hoe een klein meisje uit Chicago haar stem vond en de kracht ontwikkelde om die stem te gebruiken om anderen te vertegenwoordigen. Ik hoop dat mijn reis lezers zal inspireren de moed te vinden om te worden wie ze zouden willen zijn. Ik kan niet wachten mijn verhaal te delen.’

De Engelstalige editie van Becoming zal worden uitgegeven in de VS en Canada door de Crown Publishing Group/Penguin Random House, en in het Verenigd Koninkrijk en Britse Commonwealth-gebieden door Viking/Penguin Random House UK. Het boek wordt uitgegeven in 22 andere talen, waaronder Spaans (Plaza & Janés/Penguin Random House Grupo Editorial); Duits (Goldmann Verlag/Verlagsgruppe Random House); Braziliaans Portuguees (Objetiva/Companhia das Letras); Portugees (Objectiva/Penguin Random House Portugal); Catalaans (Rosa dels Vents/Penguin Random House Grupo Editorial); Frans (Editions Fayard); Albanië (Dudaj Publishing); Arabisch (Hachette Antoine/Naufal); Chinees (Business Weekly Group); Tsjechisch (Argo); Deens (Lindhardt og Ringhof); Fins (Otava Publishing Company); Grieks (Athens Bookstore Publications); Hebreeuws (Yedioth Books); Hongaars (HVG Publishing Co.); Italiaans (Garzanti); Japans (Shueisha); Koreaans (Woongjin Think Big Co., Ltd.); Litouws (Alma Littera); Noors (Cappelen Damm); Pools (Agora Publishing House); Zweeds (Bokförlaget Forum); en Vietnamees (First News – Tri Viet Publishing Co., Ltd.).

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws