Zoeken
De wafelfabriek en Radeloos geluk op longlist voor de Bookspot-Literatuurprijs
Twee auteurs van Hollands Diep op de 25 titels tellende longlist van de Bookspot Literatuurprijs (opvolger van de ECI en AKO Literatuurprijs)! Roman Helinski (De wafelfabriek) en Jan Vanriet (Radeloos geluk) maken beiden kans op de grootste literaire prijs in Nederland en Vlaanderen!

De wafelfabriek en Radeloos geluk op longlist voor de Bookspot-Literatuurprijs

Gepubliceerd op 6 september, 2018 om 00:00

De BookSpot Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie – en wordt jaarlijks toegekend door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen. De BookSpot Literatuurprijs is de voortzetting van de ECI Literatuurprijs die op zijn beurt weer de opvolger is van de AKO Literatuurprijs.

 

De volledige longlist, op alfabetische volgorde van auteursnaam:

 

Jury – De jury bestaat dit jaar uit: Jos Geysels, Sofie Gielis, Sebastiaan Kort, Jelle van Riet, Daan Stoffelsen en Jeroen Vullings.

Op 24 september maakt de jury de shortlist van zes boeken bekend, en vervolgens op 8 november de winnaar.

 

BookSpot Lezersprijs – Naast de BookSpot Literatuurprijs is er sinds 2016 ook de Lezersprijs. Deze prijs, die € 10.000 bedraagt, wordt toegekend door een jury van bevlogen lezers uit Nederland en Vlaanderen. Zij kiezen een winnend boek uit de BookSpot Lezersprijs Top 3, de keuze van lezers uit de Longlist van de vakjury. Stemmen kan hier tot 30 september.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws