Zoeken
'Noord' van Sien Volders genomineerd voor shortlist De Bronzen Uil
De genomineerden voor de Bronzen Uil 2018, de grootste literatuurprijs voor het beste Nederlandstalige debuut, zijn bekend. Zes debutanten - Antoinette Beumer, Rinske Hillen, Bert Moerman, Lenny Peeters, Sien Volders en Herien Wensink - overtuigden de jury.

'Noord' van Sien Volders genomineerd voor shortlist De Bronzen Uil

Gepubliceerd op 11 september, 2018 om 00:00

De Bronzen Uil is de grootste literaire onderscheiding voor een Nederlandstalig literair debuut in Vlaanderen. De Bronzen Uil wordt sinds 2011 uitgereikt door het Willemsfonds en vormt het sluitstuk van literair festival Het Betere Boek, dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 6 oktober 2018 in Gent.

Ook het publiek kiest, net als andere jaren, een eigen winnaar. De stemming voor de publieksprijs verloopt online op de website van Het Betere Boek. Stemmen kan nog tot en met vrijdag 5 oktober 2018.

Dit jaar bestaat de jury van De Bronzen Uil uit Sylvain Peeters, Marnix Verplancke, Sofie Vandamme en Katrien Schollaert. Zij stonden voor de moeilijke opgave om uit de ingezonden boeken de 6 genomineerden te kiezen. Na de deliberatie kwam de jury eensgezind naar buiten met het volgend verdict:

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws