Zoeken
Tommy Wieringa op longlist Man Booker International Prize
Tommy Wieringa staat met zijn bij Hollands Diep verschenen roman De dood van Murat Idrissi op de longlist van de Man Booker International Prize. 

Tommy Wieringa op longlist Man Booker International Prize

Gepubliceerd op 14 maart, 2019 om 00:00, aangepast op 18 april, 2019 om 00:00

De longlist werd woensdag 13 maart bekendgemaakt. De Man Booker International Prize 'celebrates the finest works of translated fiction from around the world.' De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een roman of novelle die vertaald naar het Engels wordt uitgegeven in Engeland en Ierland. 
 

Uit 108 ingezonden werken zijn dit de genomineerde titels voor de longlist:

De Man Booker International Prize bekroont het beste vertaalde fictieboek van over de hele wereld en bestaat uit £ 50.000, te verdelen tussen de auteur en de vertaler. De shortlist van zes boeken wordt bekendgemaakt op 9 april, de bekendmaking van de winnaar volgt op 21 mei.

Auteurs
Auteur: Tommy Wieringa

Tommy Wieringa (1967) is de auteur van onder meer de romans Alles over Tristan, Joe Speedboot, Caesarion en Dit zijn de namen. Essays en beschouwingen van zijn hand verschenen in onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad. Tommy Wieringa schreef het Boekenweekgeschenk 2014, getiteld Een mooie jonge vrouw. In 2015 verscheen een nieuwe bundel reisverhalen, Honorair Kozak. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws