Zoeken
Max Hastings in Trouw
Trouw publiceerde afgelopen zaterdag 31 oktober een prachtig interview met Max Hastings in de Verdieping

Max Hastings in Trouw

Gepubliceerd op 3 november, 2015 om 00:00, aangepast op 5 november, 2015 om 00:00

Meindert van der Kaaij sprak met de Engelse historicus over spionnen, codes en verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over de blunders van spionnen, het succes van de codekrakers op Bletchley Park en de invloed van dit alles op het verloop van de oorlog.

'Op droogkomische wijze rekent Hastings hardhandig af met de spionnen in het veld, mannen die soms volkomen incompetent waren en andere keren weer volstrekt onbetrouwbaar. De blunders zijn soms om te lachen, ware het niet dat de gevolgen soms desastreus waren en vele mensenlevens kostten. Volgens hemzelf is de meest verrassende uitkomst van het boek dat het vooral de mensen waren die de versleutelde radioberichten van Duitsland en Japan wisten te ontcijferen, die een bijdrage aan het militaire verloop van de oolog hebben geleverd.' 

Auteurs
Auteur: Max Hastings

Sir Max Hastings (1945) is een internationaal gelauwerde Britse historicus, journalist, documentairemaker en auteur. Hij heeft meer dan twintig succesvolle boeken geschreven, waaronder Inferno en De Koreaanse Oorlog. In 2013 zag Catastrofe, Hastings' magnum opus over de Eerste Wereldoorlog, voor het eerst het licht.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws