Zoeken
VPRO tipt optreden Atticus Lish op Crossing Border
Uit de VPRO Gids: 'Het literaire programma van Crossing Border is ook dit jaar weer dik in orde. Welke auteur mag je als bezoeker echt niet missen? Als we één tip moeten geven: ga naar het interview met Atticus Lish.'

VPRO tipt optreden Atticus Lish op Crossing Border

Gepubliceerd op 6 november, 2015 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

Waarom? Allereerst omdat zijn ook in Nederland succesvolle debuut Ter voorbereiding op het volgende leven gewoon een prachtige roman is, uiteraard. Maar, minstens zo belangrijk bij een festivaloptreden: de akelig actuele thematiek van Lish’ boek en de intrigerende eigenaardigheden van zijn biografie moeten ook voor wie hem nog niet las bijna wel een boeiend gesprek opleveren.

Lees het hele artikel op de website van VPRO.

Lees een fragment uit Ter voorbereiding op het volgende leven hier.

Auteurs
Auteur: Atticus Lish

Atticus Lish is vertaler Chinees-Engels. Hij heeft in fabrieken en fastfoodtenten gewerkt, als bouwvakker, personal trainer, verhuizer, bewaker en telemarketeer. Hij zat kort bij het Korps Mariniers in de oorlogvrije periode tussen de Golfoorlog en 11 september. Atticus is de zoon van Gordon Lish, de beroemde redacteur van o.a. Raymond Carver en Don DeLillo. Ter voorbereiding op het volgende leven was zijn veelgeprezen debuut waarmee hij de PEN/Faulkner prijs voor fictie won.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws