Zoeken
'We moeten ons beeld van diplomaat Henry Kissinger herzien.'
In een uitgebreid interview voor het Historisch Nieuwsblad vertelt  historicus Niall Ferguson over zijn jarenlange onderzoek naar het leven en werk van Henry Kissinger.

'We moeten ons beeld van diplomaat Henry Kissinger herzien.'

Gepubliceerd op 4 december, 2015 om 00:00

In het eerste deel van zijn biografie, getiteld Kissinger De idealist, maakt Ferguson meteen een radicaal statement: we moeten ons beeld van Kissinger herzien:

'Het algemene beeld van Kissinger is dat van een Realpolitiker pur sang: een politicus die nuchter werkt aan het bereiken van zijn doel, soms met veronachtzaming van ethieke en politieke principes. Volgens Ferguson moeten we dit beeld herzien. "Kissinger was een idealist, meer een academicus dan een machtsbeluste, koudbloedige politicus."'

Lees het hele interview op de website van het Historisch Nieuwsblad!

Auteurs
Auteur: Niall Ferguson

Niall Ferguson behoort tot de meest vooraanstaande Britse historici van dit moment. Hij is o.m. professor aan Harvard en senior research fellow aan de Hoover Institution. Hij schreef talloze geschiedkundige werken, waaronder o.a. Kissinger, De Grote Oorlogen en Het plein en de toren. Tot de vele onderscheidingen die hij in ontvangst mocht nemen behoren de Benjamin Franklin Prize for Public Service, de Hayek Prize for Lifetime Achievement en de Ludwig Erhard Prize for Economic Journalism.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws