Zoeken
Casper Luckerhof naar Hollands Diep uitgevers
Per 1 februari 2016 zal Casper Luckerhof, o.a. bekend van het DWDD Boekenpanel en als boekverkoper bij de Kennemer Boekhandel, in dienst treden als acquirerend redacteur non-fictie bij Hollands Diep uitgevers. 

Casper Luckerhof naar Hollands Diep uitgevers

Gepubliceerd op 22 december, 2015 om 00:00

Casper Luckerhof (1988) studeerde cum laude af op een onderzoeksmaster Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Daarnaast studeerde hij Indiase Talen & Culturen. Tijdens zijn studie werkte hij als freelancer voor de wetenschappelijke uitgeverij Brill, en liep hij stage bij Boekblad en uitgeverij Prometheus. Daarna werkte hij in de Kennemer Boekhandel in Haarlem en maakte hij deel uit van het DWDD-Boekenpanel. Hij is auteur van een non-fictieboek over de negentiende-eeuwse schrijver en indoloog P.A.S. van Limburg Brouwer, dat in 2016 bij uitgeverij Athenaeum verschijnt.

Casper Luckerhof vertelt: “Hiermee gaat voor mij een diep gekoesterde wens in vervulling. Als historicus en indoloog vind ik het ontzettend leuk om me op de non-fictie van het fonds te richten. Er is altijd behoefte aan goede geschiedschrijving, journalistiek en filosofie en ik zie het als grote uitdaging om op zoek te gaan naar het beste dat er op deze gebieden te vinden is. Last but not least: Hollands Diep bestaat uit een klein, warm team, met een schat aan ervaring binnen het boekenvak. Ik zie het als een eer hier deel van uit te mogen maken. Kortom: ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!”

Hollands Diep uitgevers werd in het najaar van 2014 gelanceerd, en gaf in februari 2015 haar eerste titels uit. Het afgelopen jaar verschenen in het non-fictiefonds opzienbarende en kwalitatief hoogstaande uitgaven als onder andere Duitsland van Neil MacGregor, De geheime oorlog van Max Hastings en Kissinger van Niall Ferguson.
Hollands Diep maakt deel uit van Overamstel uitgevers.
 

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws