Zoeken
'Lichter dan ik' in het theater
Lichter dan ik ging op 11 oktober in première in het Nationale theater in Den Haag. 

'Lichter dan ik' in het theater

Gepubliceerd op 15 oktober, 2021 om 10:00, aangepast op 14 oktober, 2021 om 14:28

Het toneelstuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dido Michielsen en bewerkt voor het theater door de makers van De tolk van Java. Het stuk, o.a. met Esther Scheldwacht en Kees van der Hulst, is in diverse theaters door Nederland te zien tot en met halverwege januari.

Over Lichter dan ik:

"De keuze om het verhaal te richten aan Piranti’s dochter zorgt ervoor dat Lichter dan ik voelt als een intiem familieverhaal, wat van generatie op generatie wordt doorgegeven en waar wij als toeschouwer een kijkje bij mogen nemen. Tegelijkertijd staat de toneelvoorstelling als een imposant huis, door de sterke acteerprestaties van de volledige cast. Het is een indrukwekkend geheel dat nooit té zwaar wordt, maar dat je de pijn van deze vrouwen niet snel zal laten vergeten." - De Theaterkrant

Auteurs
Auteur: Dido Michielsen

Dido Michielsen liet zich voor haar romandebuut Lichter dan ik inspireren door het leven van haar betovergrootmoeder. Het boek werd bejubeld door de pers, won de Boekhandelsprijs 2020 en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Van haar debuut zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Boeken
Dido Michielsen - Lichter dan ik
Dido Michielsen

Het aangrijpende levensverhaal van een Javaanse vrouw die haar leven vorm probeert te geven in de snel veranderende kolonie Nederlands-Indië.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws