Zoeken
Yentl van Stokkum ontvangt C.C.S. Crone Stipendium 2021 © Maarten Mooijman
Op 1 oktober ontving Yentl van Stokkum de C.C.S. Cronestipendium voor haar debuut Ik zeg Emily.

Yentl van Stokkum ontvangt C.C.S. Crone Stipendium 2021

Gepubliceerd op 18 oktober, 2021 om 14:15, aangepast op 18 oktober, 2021 om 14:23

Het C.C.S. Cronestipendium wordt elk jaar uitgereikt aan beloftvolle Utrechtse auteurs. Ze ontvangt 3.000 euro om haar volgende publicatie mogelijk te maken. Haar gedichten zijn volgens de jury “bedwelmend, gedragen, muzikaal, eigenzinnig, soms grappig, vaak persoonlijk, maar nergens te particulier.”

Over Ik zeg Emily:

“Een originele en sterke debuutbundel met gedichten die je meesleuren in de vervoering en verwarring van een vertelster overmand door haar gevoelens voor een auteur van wie ze aanvankelijk dier literaire leven dacht te onderzoeken, maar bij zichzelf uitkwam.” - Meander

Auteurs
Auteur: Yentl van Stokkum

Yentl van Stokkum (1991) is dichter, toneelschrijver en performer. Als dichter stond ze onder meer op Lowlands, Poetry International, Dichters in de Prinsentuin en Oerol. In 2021 verscheen haar poëziedebuut Ik zeg Emily, waar ze een C.C.S. Crone-stipendium voor ontving. Yentl maakt deel uit van de redactie van literair tijdschrift De Revisor en cureert samen met Joost Oomen en Stefanie Liebreks het populaire Instagram-account poëzieiseendaad.

Boeken
Yentl van Stokkum - Ik zeg Emily
Yentl van Stokkum

Langverwachte bundel van een groot talent

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws