Zoeken
Elsevier tipt twee Hollands Diep-titels als must-read van 2015
Elsevier tipte Niall Fergusons Kissinger, de idealist als een van de must-reads van 2015, en ook Niets is waar en alles is mogelijk van Peter Pomerantsev staat op de lijst. Beide titels werden in 2015 door Hollands Diep gepubliceerd. Kort voor de jaarwisseling plaatste Elsevier een uitgebreid interview met Niall Ferguson, waarin hij vertelt over zijn jarenlange onderzoek in de archieven van Kissinger, het onderlinge contact tussen hem en zijn onderwerp, en de verrassende documenten die Ferguson boven tafel kreeg. Hieronder een fragment.

Elsevier tipt twee Hollands Diep-titels als must-read van 2015

Gepubliceerd op 6 januari, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

‘Ik wilde Kissinger menselijk maken. Voor wie hem ziet als Dr. Evil is het wel een uitdaging om te lezen dat het gaat om een vluchtelingenkind wiens hele leven overhoop werd gehaald toen hij met zijn ouders in 1938 naar de Verenigde Staten ging. Het is een verbazend verhaal. Ik probeer zeker in deel één om een mens van vlees en bloed te laten zien, een totaal ander iemand dan de karikatuur die andere schrijvers van hem hebben gemaakt.’

Lees het hele interview op Elsevier.nl

Auteurs
Auteur: Niall Ferguson

Niall Ferguson behoort tot de meest vooraanstaande Britse historici van dit moment. Hij is o.m. professor aan Harvard en senior research fellow aan de Hoover Institution. Hij schreef talloze geschiedkundige werken, waaronder o.a. Kissinger, De Grote Oorlogen en Het plein en de toren. Tot de vele onderscheidingen die hij in ontvangst mocht nemen behoren de Benjamin Franklin Prize for Public Service, de Hayek Prize for Lifetime Achievement en de Ludwig Erhard Prize for Economic Journalism.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws