Zoeken
Eerbetoon aan Joost Zwagerman, 26 januari in Felix Meritis
Aan de vooravond van de Poëzieweek 2016 verschijnt bij uitgeverij Hollands Diep het laatstvoltooide werk van Joost Zwagerman, de dichtbundel Wakend over God. De bundel bevat krachtige, soms heftige poëzie die Zwagerman in de laatste maanden voor zijn dood schreef.

Eerbetoon aan Joost Zwagerman, 26 januari in Felix Meritis

Gepubliceerd op 9 januari, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

De verschijning van deze postume bundel is aanleiding voor een eerbetoon aan het schrijverschap van Joost Zwagerman, op dinsdagavond 26 januari om 20.00 uur in Felix Meritis te Amsterdam.

Dit eerbetoon wordt opgeluisterd met optredens van schrijvers en dichters, onder wie

Jessica Durlacher
Peter Buwalda
Pieter Boskma
Erik Jan Harmens
Ellen Deckwitz
Ilja Leonard Pfeijffer
en Dichter des Vaderlands Anne Vegter.

De muzikale bijdragen zijn van Wende Snijders en Frédérique Spigt, die poëzie van Joost Zwagerman ten gehore zullen brengen.

Van Wakend over God verschijnt ook een gelimiteerde editie – een speciaal uitgevoerde bundel en een op Zwagermans poëzie geínspireerd kunstwerk van Harald Vlugt in luxe doos – die in Felix Meritis zal worden gepresenteerd. De oplage bedraagt 150 exemplaren. Deze bijzondere avond is behalve voor familie, vrienden en gasten, ook toegankelijk voor publiek. De kaartverkoop loopt via Felix Meritis.

Auteurs
Auteur: Joost Zwagerman

Joost Zwagerman (1963-2015) debuteerde in 1986 op tweeëntwintigjarige leeftijd met de roman De houdgreep. Drie jaar later bereikte Zwagerman met Gimmick! een groot leespubliek. Zijn roman Vals licht (1991) werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en verfilmd. Ook De buitenvrouw (1994) was een groot succes en verkocht meer dan 300.000 exemplaren. Inmiddels behoort Joost Zwagerman tot de meest gelezen schrijvers van zijn generatie.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws