Zoeken
Trends tipt Kissinger, de idealist. 'Ferguson vult een lacune op.'
Het Belgische weekblad Trends publiceerde gisteren een jubelende recensie over Kissinger, de idealist, van Niall Ferguson. Een briljante schrijver, en een even briljant boek. Een fragment:

Trends tipt Kissinger, de idealist. 'Ferguson vult een lacune op.'

Gepubliceerd op 22 januari, 2016 om 00:00

'De Brit Niall Ferguson wordt wel eens de meest getalenteerd historicus van zijn generatie genoemd. ook door zijn collega's, bij wie gevoelens van jaloezie niet vreemd zijn. Ferguson is een graag geziene debater en schuwt geen tv-optredens waar sommige academici hun neus voor ophalen. Zijn oeuvre, waaronder verschillende werken over economische geschiedenis, is indrukwekkend en van hoge kwaliteit. Dat geldt ook voor zijn jongste boek, het eerste deel vand e biografie van Henry Kissinger, de voormalige Amerikaanse minister van buitenlandse Zaken. Tien jaar werkte hij eraan.(...) Dit eerste deel van de biografie vraagt naar meer.' 

Het hele artikel is te lezen op de website van Trends.be.

Auteurs
Auteur: Niall Ferguson

Niall Ferguson behoort tot de meest vooraanstaande Britse historici van dit moment. Hij is o.m. professor aan Harvard en senior research fellow aan de Hoover Institution. Hij schreef talloze geschiedkundige werken, waaronder o.a. Kissinger, De Grote Oorlogen en Het plein en de toren. Tot de vele onderscheidingen die hij in ontvangst mocht nemen behoren de Benjamin Franklin Prize for Public Service, de Hayek Prize for Lifetime Achievement en de Ludwig Erhard Prize for Economic Journalism.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws