Zoeken
Annejet van der Zijl wordt ambassadeur Nederland Leest
Het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl zal de hele maand november centraal staan in de 18e editie van de campagne ‘Nederland Leest’ van het CPNB.

Annejet van der Zijl wordt ambassadeur Nederland Leest

Gepubliceerd op 31 juli, 2023 om 16:00, aangepast op 27 juli, 2023 om 14:05

De keuze voor Sonny Boy bij deze grote bibliotheekcampagne is volgens de CPNB ‘een bekroning voor 25 jaar schrijverschap en bevlogen leesbevordering’.

‘Een geweldige auteur’

In de maand november krijgen lezers een speciale editie van Sonny Boy cadeau van de bibliotheek. Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB: ‘Nederland Leest is een campagne die Nederlanders verbindt en uitnodigt in gesprek te gaan over actuele thema’s. Annejet van der Zijl is wat ons betreft een geweldige auteur om dat mee op te pakken. Ze is drie keer genomineerd voor de NS Publieksprijs en kreeg in de Boekenweek van 2020 iedereen, van jong tot oud, aan het lezen met haar Boekenweekgeschenk Leon & Juliette. Dat zij nu met ons aan de slag wil voor deze prachtige campagne is een enorme eer en een prachtige bekroning van vele jaren samenwerken.’

Sonny boy

Het boek Sonny Boy kwam in 2004 uit en was meteen een enorm succes. Het boek is bewerkt tot een theatervoorstelling en in 2011 verfilmd, met acteurs Sergio Hasselbaink en Ricky Koole in de hoofdrol. Van Sonny Boy werden alleen al in Nederland maar liefst 600.000 exemplaren verkocht. Het boek werd verfilmd en in acht talen vertaald.

Auteurs
Auteur: Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.

Boeken
Annejet van der Zijl - Sonny Boy
Annejet van der Zijl

Levensgeschiedenis van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en een 40-jarige Hollandse getrouwde vrouw

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws