Zoeken
Succesvolle opening van Heel Nederland Leest in Tilburg © Anke Gielen
Heel Nederland Leest Sonny Boy in november

Succesvolle opening van Heel Nederland Leest in Tilburg

Gepubliceerd op 6 november, 2023 om 14:32, aangepast op 6 november, 2023 om 16:37

Woensdag 1 november was de feestelijke opening van Heel Nederland Leest in de LocHal in Tilburg. Annejet van der Zijl kreeg het eerste HNL exemplaar van Sonny Boy uitgereikt door Barbera Wolfensberger, Directeur-generaal Cultuur en Media, en werd geïnterviewd over het schrijfproces en ontstaan van Sonny Boy, bijna twintig jaar geleden. Er worden de hele maand november evenementen rondom dit boek georganiseerd door Hebban, de grootste lezerscommunity van Nederland, en diverse bibliotheken. Het boek is t/m 30 november gratis verkrijgbaar in alle bibliotheken.

Ga naar de website voor meer informatie en lees mee! 

Sonny Boy

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien.

Het boek Sonny Boy kwam in 2004 uit en was meteen een enorm succes. Het boek is bewerkt tot een theatervoorstelling en in 2011 verfilmd, met acteurs Sergio Hasselbaink en Ricky Koole in de hoofdrol. Van Sonny Boy werden alleen al in Nederland maar liefst honderdduizend exemplaren verkocht. Het boek werd verfilmd en in acht talen vertaald, en is volgend jaar te zien op het toneel.

Foto: Anke Gielen

Auteurs
Auteur: Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.

Boeken
Annejet van der Zijl - Sonny Boy
Annejet van der Zijl

Levensgeschiedenis van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en een 40-jarige Hollandse getrouwde vrouw

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws