Zoeken
Mark Rutte overhandigt portret van de hoofdpersoon uit 'Fortuna's kinderen' in Oakland
Mark Rutte met het portret in De Fremery House met de directeur (links) en Sheng Thao, de burgemeester van Oakland (rechts)

Mark Rutte overhandigt portret van de hoofdpersoon uit 'Fortuna's kinderen' in Oakland

Gepubliceerd op 7 december, 2023 om 16:24, aangepast op 7 december, 2023 om 17:35

Bijzonder eervol moment voor Annejet van der Zijl en Hollands Diep: minister-president Mark Rutte geeft een ingelijste prent cadeau van Virginie De Fremery, een van de hoofdpersonen uit Fortuna’s kinderen, aan de burgemeester van Oakland. Hij loste daarmee een belofte in van Annejet van der Zijl die ooit beloofde dit portret aan dit buurthuis te geven als rolmodel voor de jeugd uit Oakland. Het DeFremery Recreation Centre is gevestigd in het landhuis van het oude landgoed The Grove, dat tegenwoordig De Fremery Park heet. De consul-generaal van de Verenigde Staten gaf daarnaast een college over de geschiedenis aan de hand van foto’s uit het boek.

Over Virginie De Fremery

Ooit aan de Oostkust van het Amerikaanse continent ge­doopt als slaaf, en als kind uit angst voor de slavenmarkt door haar vader naar Europa gesmokkeld, was de gemengdbloedige Virginie Herckenrath aan de Westkust iets geworden wat ten tijde van haar geboorte nog volstrekt onmogelijk leek: een def­tige, als vanzelfsprekend geaccepteerde en alom gerespecteerde society lady. En dat niet alleen in dezelfde eeuw en in hetzelfde mensenleven, maar ook nog eens in hetzelfde land. Daarmee was ze het levende bewijs dat ook waar het de emancipatie van de Afrikaans-Amerikaanse medeburger betrof, San Francisco zijn bijnaam meer dan waarmaakte: het was inderdaad een stad van wonderen. (p.184, Fortuna’s kinderen)

Mark Rutte voor het DeFremery Recreation Centre met o.a. de burgemeester van Oakland en buurtbewoners

Mark Rutte voor het DeFremery Recreation Centre met o.a. de burgemeester van Oakland en buurtbewoners

Auteurs
Auteur: Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.

Boeken
Annejet van der Zijl - Fortuna's kinderen
Annejet van der Zijl

De meest recente bestseller nu als midprice

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws