Zoeken
Vier sterren voor Moeders Zondag in het NRC
Vandaag publiceerde het NRC Handelsblad een prachtrecensie over Graham Swifts Moeders Zondag. Vier sterren en de volgende lovende woorden:

Vier sterren voor Moeders Zondag in het NRC

Gepubliceerd op 8 april, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

'Sommige romanscénes blijven je altijd bij, ook al ben je het verhaal al lang vergeten; ze zijn zo vol van betekenis, en zo beeldend beschreven, dat het bijna afzonderlijke literaire kunstwerkjes zijn geworden. (…) Ook in de nieuwe roman van Graham Swift (1949), Moeders Zondag, zit zo’n scéne. (...) Jane, alleen in het lege landhuis, staat op, en loopt naakt van kamer naar kamer. In de keuken eet ze wat. Dat is alles, maar het is adembenemend, realistisch en onwerkelijk tegelijk, mythisch bijna, iets uit een legende, of een droom. Zowel meisje als huis bevinden zich in een nieuwe werkelijkheid, aan gene zijde van wat gangbaar is. Zij, het dienstmeisje van de buren, naakt, onverschrokken en weerloos. Het huis volkomen onbevolkt, een holle vreemde ruimte. Je houdt je hart vast – dit kan niet goed gaan.'

Lees de hele recensie hier.

Auteurs
Auteur: Graham Swift

Graham Swift (1949) is de auteur van negen romans, een verhalenbundel en een boek met essays, portretten en bespiegelingen over het schrijven: Making an Elephant. Zijn werk verschijnt in meer dan dertig landen. Tot de vele literaire prijzen die hij ontving, behoort de Guardian Fiction Prize, de Prix du Meilleur Livre Etranger en de Man Booker Prize.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws