Zoeken
Lovende recensies voor Florian Huber
Kind, beloof me dat je de kogel kiest, van Historicus en auteur Florian Huber, kreeg de afgelopen weken veel lof in de Nederlandse pers. Een kleine samenvatting:

Lovende recensies voor Florian Huber

Gepubliceerd op 12 mei, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

'Huber schrijft invoelend over zijn hoofdpersonen, zonder zijn keuzes te vergoelijken of te relativeren, en zonder de grote historische vraagstukken uit het oog te verliezen, zoals in de Nederlandse 'literaire geschiedschrijving' vaak gebeurt. Hij bedrijft literaire geschiedschrijving in de ware zin des woords: mensen tonen in al hun gelaagdheid en innerlijke tegenstrijdigheid.' - NRC Handelsblad (4 sterren)

'Hubers boek is ijzingwekkend en beknopt in zijn analyse.' - Trouw

'Huber overtuigt met zijn beschrijving van de geestestoestand van gewone mensen die buitenstaanders na de oorlog in het voormalige Derde Rijk aantreffen.' - Doopsgezinde Sociëteit (3,5 uit 4 sterren)

'Huber focust op een handvol figuren en weet de spanning adembenemend in de tegenwoordige tijd te brengen.' -  Nederlands Dagblad

Auteurs
Auteur: Florian Huber

Florian Huber (1967) is geboren in Neurenberg. Hij studeerde geschiedenis en economie en is gepromoveerd op het heropvoedingsbeleid van de Britse bezettingsmacht in Duitsland. Voor zijn documentaires over gebeurtenissen uit de recente geschiedenis als de Val van de Muur, de aanslag in 1972 op het Olympisch dorp en de aanslagen van 11 september 2001 heeft hij talrijke prijzen gekregen in binnen- en buitenland. Bij Hollands Diep verscheen eerder Kind, beloof me dat je de kogel kiest.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws