Zoeken
Philip Glass in Nederland
Enkele weken geleden was Philip Glass in Nederland voor een reeks optredens. Hij was te zien in de Heineken Music Hall, de Stadsschouwburg Amsterdam (voor het John Adams Institute) en op Lowlands.

Philip Glass in Nederland

Gepubliceerd op 16 augustus, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

In de Stadsschouwburg sprak Glass met Melchior Huurdeman over zijn veelbewogen leven en over zijn bekroonde autobiografie Woorden zonder muziek, die vorig jaar in Nederlandse vertaling bij Hollands Diep verscheen.

In Woorden zonder muziek laat Glass zien wat de kracht is van muziek in het menselijk bestaan en hoe muziek de wereld kan veranderen. Hij vertelt ook over zijn eigen creatieve proces, over zijn jeugd in Baltimore en zijn studie van Schubert, Bach en Mozart bij de legendarische Nadia Boulanger in Parijs, waar hij kennismaakte met de filmgroten van de nouvelle vague en waar hij voor het eerst het rijke arsenaal van zijn eigen talenten ontdekte. 

Woorden zonder muziek is ook gewijd aan Glass’ bewogen privéleven. Hij werkte bij Bethlehem Steel, reisde vele malen naar India en was in de jaren ’70 taxichauffeur in New York. Glass is vier keer getrouwd en heeft vier kinderen. Tot zijn omvangrijke vriendenkring behoren en behoorden onder anderen: Richard Serra, Sol Lewitt, Jerome Robbins, David Byrne, Chuck Close, Linda Ronstadt, Woody Allen en Leonard Cohen. 

Philip Glass op Lowlands en in de Stadsschouwburg Amsterdam

Auteurs
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws