Zoeken
'De Held' openingsfilm Nederlands Filmfestival
Zes jaar geleden publiceerde Jessica Durlacher De Held – een even spannende als dramatische roman. Het boek werd een bestseller, onder meer bekroond met de Opzij Literatuurprijs, en is nu verfilmd.  

'De Held' openingsfilm Nederlands Filmfestival

Gepubliceerd op 30 augustus, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

De auteur zelf schreef, met regisseur Menno Meijes, het scenario. Jessica Durlachers eerstvolgende roman verschijnt bij Hollands Diep.
De Held, met Monic Hendrickx, Fedja van Huët en Daan Schuurmans in de hoofdrollen, is op 21 september de openingsfilm van het Nederlandse Film Festival.

In De Held is Sara Silverstein net met haar familie teruggekeerd uit LA. Ze is nooit in aanraking gekomen met geweld, dus als haar zoon zich aanmeldt bij de US Marines voelt Sara zich machteloos en verpletterd.

Dan wordt ze aangevallen door een vreemde man en komt haar vader plotseling te overlijden. Als vlak daarop haar gezin slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, bereikt de dreiging een hoogtepunt. Houdt dit alles verband met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader? Sara moet de familiegeschiedenis ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden.

Vanaf 28 september draait De Held in alle bioscopen in Nederland.

 
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws