Zoeken
Ottessa Moshfegh op de Man Booker shortlist
Ottessa Moshfeghs roman Eileen (nog te verschijnen bij Hollands Diep) staat op de shortlist van de Man Booker Prize, en is dus een van de zes kanshebbers voor 2016!

Ottessa Moshfegh op de Man Booker shortlist

Gepubliceerd op 14 september, 2016 om 00:00, aangepast op 15 september, 2016 om 00:00

De shortlist is dit jaar zeer evenwichtig: 3 mannen en 3 vrouwen maken kans, er staan 2 Britten, 2 Amerikanen en 2 Canadezen op de lijst, en 3 titels hebben een historische setting terwijl de rest modern is. 

Ottessa Moshfegh is de jongste genomineerde op de lijst en de enige debutant.

'Het herlezen van onze diverse en uitdagende longlist was zowel een lastige als een euforische ervaring, een confrontatie met de ultieme kracht van het schrijverschap,' aldus Amanda Foreman, de voorzitter van de vijf juryleden. 'Deze zes titels representeren het belang van de roman in onze cultuur – en ze confronteren ons met het onconventiële, doen ons onbekend terrein ontdekken en schuwen geen moeilijke onderwerpen.'

Op 25 oktober zal de winnaar bekend gemaakt worden. Lees hier meer over de Man Booker Prize of klik voor meer informatie over de Nederlandse uitgave op de afbeelding hieronder.

 

Ottessa Moshfegh - EILEEN

Auteurs

Ottessa Moshfegh is geboren in Boston. Voor haar korte verhalen in The Paris Review ontving ze de Plimpton Prize. Tevens kreeg ze een creative writing fellowship van de National Endowment for the Arts. Haar debuut Eileen won de Pen/Hemingway Award 2016 en werd geshortlist voor de Man Booker Prize. In 2018 verscheen van haar hand de New York Times bestseller Mijn jaar van rust en kalmte.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws