Zoeken
'Katoen' getipt door DWDD!
In het eerste boekenpanel van het nieuwe televisieseizoen is het monumentale werk Katoen, de opkomst van de moderne wereldeconomie van Sven Beckert verkozen tot een van de beste boeken van september.

'Katoen' getipt door DWDD!

Gepubliceerd op 28 september, 2016 om 00:00

Eerder al werd het boek door de New York Times uitgeroepen tot een van de beste boeken van het jaar, en was Beckert een finalist voor de Pulitzer Prize.

Met dit schitterende werk bewijst Sven Beckert dat de welvaart in de katoenindustrie nauw samenhing met de opkomst van het moderne kapitalisme.

 

 

Auteurs
Auteur: Sven Beckert

Sven Beckert is Laird Bell professor Amerikaanse geschiedenis aan Harvard University. Beckert behaalde zijn PhD aan Columbia University, en schreef uitvoerige studies over de economische, sociale en politieke geschiedenis van het kapitalisme. Katoen werd in 2015 bekroond met de prestigieuze Bancroft Prize, en stond op de shortlist van de Pulitzer Prize.

Op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, evenementen en exclusieve acties?
Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse literaire nieuwsbrief met informatie over nieuwe en binnenkort te verschijnen boeken, auteursinformatie en activiteiten.
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws